'Türkiye ABD'yle çatışma yolunda'

Türkiye'nin Rojava ve Şengal'i vurmasının ardından Amerikalı uzmanlar uyardı: ABD-Türkiye arasında çatışma rotasına girildi.

'Türkiye ABD'yle çatışma yolunda'

Türkiye’nin Suriye’de Rojava, Irak’ta da Şengal Dağı’ndaki YPG hedeflerine düzenlediği saldırılar Amerikan kamuoyunda tartışma yaratmaya devam ediyor. Suriye’de hedef alınan bölgenin çok yakınında Amerikan askerlerinin bulunması ve Washington ile uluslararası koalisyonun IŞİD’le savaşta YPG’yle ortak hareket etmesi nedeniyle, Türkiye-ABD ilişkileri de sorgulanıyor.

TIME dergisine konuşan iki önde gelen uzman, Türkiye ve ABD’nin ‘çatışma yolunda’ olduğunu söyledi. New York merkezli Century Vakfı’ndan Michael Hanna, “Çatışma rotası geliyor. Durum bazı açılardan zaten bu noktada ve mesele, ne kadar daha kötüleşeceği” dedi. Hannah,“Sahada Amerikan personeli var. En kötü senaryo şu: Bir NATO müttefiki ve ABD’nin geleneksel bir yakın ortağı olan Türkiye, sahadaki Amerikan askerlerini öldürebilir”yorumunu yaptı.

Brüksel merkezli Uluslararası Kriz Grubu’ndan üst düzey Suriye uzmanı Noah Bonsey de benzer bir uyarıda bulundu. “Bu soruna kolay bir çözüm yok ve Türkiye şimdi bir şekilde işi daha da ciddileştirdi” diyen Bonsey, “Durum hızla tırmanabilir” tespitini yaptı.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2017, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER