TÜSİAD: Somut ilerleme olmazsa çözüm sürecinde yol alamayız

TÜSİAD, 2014 yılının ikinci Yüksek İstişare Konseyi toplantısını yaptı. Burada TÜSİAD Başkanı Dinçer ve Cumhurbaşkanı Erdoğan birer konuşma yaptı.

TÜSİAD: Somut ilerleme olmazsa çözüm sürecinde yol alamayız

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 2014 yılının ikinci Yüksek İstişare Konseyi toplantısını Four Seasons Otel’de yaptı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onur konuğu olarak katıldı. Dinçer ve Erdoğan toplantıda birer konuşma yaptı. Dinçer konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanım konuşmamın bu bölümünde size hitap etmek istiyorum. Bizi en çok kaygılandıran bir konuda doğrudan size hitap etmek istiyorum.” diyerek, toplumdaki kutuplaşmaya dair bir konuşma yaptı.

Dinçer: Somut ilerleme olmazsa çözüm sürecinde yol alamayız

Dinçer’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Son yıllarda belki de hepimizin katkısıyla oluşmuş bu ağır kutuplaşmanın bize zarar vereceğinden kaygı duyuyoruz. İçinde bulunduğumuz kutuplaşma ortamı , konuşmamda da paylaştığım tüm politika önerilerini, olumlu bekleyişleri, kalkınma politikalarını anlamsız kılacak, reform alanını sınırlayacak ve toplumda kardeşlik ve güven duygularını zedeleyecek bir aşamaya kesinlikle gelmemelidir.

“Kutuplaşmanın bertarafı konusunda eğer somut bir ilerleme kaydedemezsek, korkarım ki üzerinde uzlaşmalar gerektiren reform alanlarında, örneğin; çözüm sürecinde, yeni anayasada yol alamayız diye düşünüyoruz.

“Tam bu noktada Sayın cumhurbaşkanım, halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olmanız nedeniyle de, kutuplaşmanın bertarafında çok önemli bir rol üstlenebileceğinizi düşünüyoruz. Uzlaşmacı bir tutum ile sadece gelecek hedeflerine kilitlenerek, devletin kurumları, siyasi partileri, her türlü toplum kesimi arasında yeni bir toplumsal mutabakata öncelik edebileceğinize inanıyoruz.”

Erdoğan: TÜSİAD’ın katkı sağlayacağına inanıyorum

Erdoğan’da konuşmasına TÜSİAD’ın tecrübesinden istifade etmek istediklerini ve TÜSİAD’ın’da buna katkı sağlayacağına yürekten inandığını söyledi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

“Yeni bir Türkiye inşa olunurken, TÜSİAD’ın da engin tecrübesiyle, bu tecrübeden istifade ederek, Türkiye’nin yenilenmesine, daha fazla refaha, daha ileri demokratik standartları yakalamasına katkılar sağlayacağına yürekten inandığımı ifade etmek istiyorum.

“Türkiye’de ötelenmiş, itilmiş, az öncede ‘kutuplaşmalar deniyor ya’ hatta unutulmuş kesimler vardı. Hepsinin elinde tutmanın gayreti içinde olduk. Unutulmuş, ihmal edilmiş bölgeler vardı. 780 bin km karelik vatan topraklarının tamamının inşa ve ihyası bizim en önemli hedefimiz oldu, 77 milyonluk milletimiz bizim hedefimiz oldu ve her birine ulaşmanın çabası içinde olduk. Bırakınız köyleri, şehirlere bile hizmet gitmezken biz köylere kadar, mezralara kadar hizmet götüren bir anlayışı hakim kıldık.” / İMC

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 08:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER