Yüksekova'da olaylı IŞİD protestosu!

Kobanê'deki IŞİD saldırısının ve AKP'nin çetelere verdiği desteğin protesto edildiği Yüksekova'da gençler ile polisler arasında çatışma çıktı.

Yüksekova'da olaylı IŞİD protestosu!

Rojava'nın Kobanê Kantonu'na dönük 3 cepheden gerçekleştirilen IŞİD saldırıları, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, DBP binası önünde başlayan yürüyüşle protesto edildi. Binlerce yurttaşın yanı sıra sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı yürüyüşte, "Yan Kobanê rizgar bibe, yan jî her der bibe Kobanê" ve "Kobanê onurumuzdur onurumuza sahip çıkalım" pankartları eşliğinde YPG lehine sloganlar atıldı. Önce cezaevi kavşağına ardından ise Oslo Oteli önüne yürüyen kitle adına, Yüksekova Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Vahit Şahinoğlu açıklamada bulundu. Dünya ülkelerinin IŞİD çetelerine karşı kurduğu koalisyonda Türkiye'nin yer almadığına dikkat çeken Şahinoğlu, Türkiye'nin çetelere trenler aracılığıyla cephane yollayarak, katliama ortak olduğuna vurgu yaptı. 

Türkiye'nin tutumunun IŞİD'e cesaret verdiğini, yine Türkiye'nin kuzeyden Kobanê'yi adeta kuşatma altına aldığını ifade eden Şahinoğlu, Kobanê saldırısına Türkiye'nin ortaklık ettiğini belirtti ve "IŞİD saldırıları bir taraftan devam ederken, diğer taraftan ise Kuzey'de AKP asimilasyon katliamı yapmak istiyor" dedi.

Açıklamanın ardından YDG-H üyesi bir grup yüzü kapalı genç, eczacılar sokağında zırhlı araçlarla bekleyen polislerle çatışmaya girdi. Polis gaz bombası ve plastik mermi kullanırken gençler taş, havai fişek ve molotofkokteyli ile karşılık verdi. Çıkan olaylar üzerine ilçede esnaf kepenleri kapattı.

İlçede olaylar geç saatlere kadar sürdü.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER