Üç il müftüsü görevden alındı

Yeni kararlar: Amasya, Hatay ve Nevşehir il müftüsü görevden alındı, altısına atama yapıldı.

Üç il müftüsü görevden alındı
Resmi Gazete’de, Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bazı kurumlara ilişkin atama kararları yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca, üç ilin müftüsü görevden alındı, altı il müftülüğüne atama yapıldı.

Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ve Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk görevden alınırken, Amasya İl Müftülüğü’ne Durmuş Ayvaz, Çanakkale İl Müftülüğü’ne Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Afyonkarahisar İl Müftülüğü’ne Sinan Kazancı, Manisa İl Müftülüğü’ne Mustafa Soykök, Sakarya İl Müftülüğü’ne Hasan Başiş ve Siirt İl Müftülüğü’ne Vehap Kapıcıoğlu getirildi.

TÜRK TARİH KURUMU BAŞKANI ATAMASI DA YAPILDI

Adalet başmüfettişliklerine Muhammet Murat Ülkü ile Adalet Müfettişi Faruk Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı başmüfettişliklerine de müfettişler Abdullah Erdoğan, Elif Şeyda Ergen, Eren Sümengen, Murat Özdoğan ve Tuğrul Kolat getirildi.

Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Prof. Dr. Ahmet Yaramış atanırken, Milli Eğitim Bakanlığı Artvin İl Müdürlüğü’ne Fahri Acar, Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’ne ise Mustafa Özen atandı.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı’na Prof. Dr. Muhammet Hekimoğlu, Vakıflar Genel Müdürlüğünce de Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne Ali Erkan Öztürk atandı.

Ayrıca Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet İlker Haktankaçmaz görevden alınarak, yerine Yunus Sezer’in ataması yapıldı. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2020, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER