Üç ilde yeni karantina kararları

Şanlıurfa, Kars ve Niğde'de yeni kararlar alındı. Bazı ev ve köylere karantina uygulanacak.

Üç ilde yeni karantina kararları
Korona virüsü salgınında Covid-19 testleri pozitif çıkan kişilere karantina uygulaması devam ediyor. Şanlıurfa’da kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı kişilerde virüs tespit edilmesi üzerine Haliliye’de 23, Eyyibiye’de 4, Karaköprü’de 19, Suruç’ta 6, Siverek’te 2, Viranşehir’de 10 ve Halfeti ilçesinde 1 adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Kars’ta ise Digor ilçesine bağlı Kocaköy köyünde karantina başlatıldı. Köy, İstanbul’dan gelen bir kadının Covid-19 testinin pozitif çıkması sebebiyle karantinaya alındı. Digor Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Ülke genelinde Covid-19 ile mücadele kapsamında bulaşıcı hastalığın yayılmasını engellemek, toplum sağlığını ve kamu düzenini korumak amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 3 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Digor’a bağlı Kocaköy köyümüzde karantina kararı alınmıştır” denildi.

Niğde’de de Çamardı ilçesine bağlı Kocapınar köyü, 14 gün süreyle karantinaya alındı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, köyde yaşayan vatandaşların kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak köy sınırları dışına çıkmamaları ve izolasyon kurallarına uymaları istendi. 
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2020, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER