Üç kentte ESP ve SGDF'ye polis operasyonu

İstanbul, Diyarbakır ve Ankara’da ESP ve SGDF’lilerin evlerine yapılan polis baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Üç kentte ESP ve SGDF'ye polis operasyonu

İstanbul, Diyarbakır ve Ankara’da Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ile  Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SDGF) üyelerinin evlerine polis baskını yapıldı.

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre, İstanbul’da Bayrampaşa, Eyüp, Ümraniye ve Ataşehir olmak üzere 15 ilçede 20’ye yakın adrese, helikopter ve özel harekat polisleri desteğiyle düzenlenen baskınlarda 10 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Gözaltına alınanlar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine götürüldü.

Etkin Haber Ajansı’nın (ETHA) İstanbul’daki baskınlarda, SDGF Eş Başkanı Oğuz Yüzgeç, Suruç Katliamı’nda hayatını kaybeden Polen Ünlü’nün ağabeyi ve SGDF üyesi Doğukan Ünlü, Suruç  Katliamı ve Gezi Direnişi’nde yaralanan Çağdaş Küçükbattal, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’den (HDP) İstanbul milletvekili adayı olan ve Suruç’ta yaralan Şerife Erbay ile İlke Başak Baydar ile Taylan Çetinel gözaltına alındığını duyurdu.

İstanbul’da ayrıca, Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) çalışanı Duygu Bozkurt’un annesinin eviyle, hakkında yakalama kararı olduğu belirtilen Can Papila’nın evi de basıldı, ancak Bozkurt ve Papila evde olmadığı için gözaltına alınmadı.

Diyarbakır’da da ESP Genel Başkan Yardımcısı Fethiye Ok ve Diyarbakır İl Başkanı Soner Çiçek gözaltına alındı, Ok ve Çiçek’in İstanbul’a getirileceği belirtildi.

Ankara’da ise HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın basın danışmanı Ece Şimşek gözaltına alındı.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2015, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER