Vali İdris Akbıyık'ın Bayram mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali İdris Akbıyık'ın Bayram mesajı

Bir kurban bayramına daha ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz' diyen Vali Akbıyık mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bayramlar milli birlik ve beraberliğimizin perçinleştiği, kardeşlik duygularımızın coştuğu en mutlu günlerimizden biridir. Bizleri ailelerimizle, yakınlarımızla kaynaştıran, sevgi bağlarımızı kuvvetlendiren özel günlerimizdendir. Bu günler aramızdaki küslüklere, dargınlıklara son verip sevgi bağlarını kuvvetlendirmek için elimize geçen fırsattır. Biz de bu fırsatı kaçırmamaya gayret göstermeliyiz. Bu bayramda da başta aile büyüklerimiz olmak üzere, komşularımızı, yaşlılarımızı, kapısının çalınmasını bekleyen kimsesizleri, gazilerimiz ve şehit ailelerimizi ziyaret ederek gönül bağlarımızı sağlam tutmaya, bizi biz yapan değerlerimizi yaşatmaya çalışacağız. Bu bayramda da birlik ve beraberliğimizi tekrar hatırlayacağız. Yüce Allah tarafından bizlere verilen bu mübarek günde kurbanlarımızı keserek Allah’ın emrini yerine getirmenin mutluluğunu yaşarken, kestiğimiz kurbandan ihtiyaç sahiplerine de vererek hem sevincimizi iki katına çıkarmış olacağız hem de onların gönüllerini kazanacağız.

Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu kutsal günlerin sevincini, coşkusunu yardımlaşma, sevgi ve dayanışma duygularını hayatımızın her alanına yayabilmek için çaba sarf etmeliyiz.

Bu düşüncelerle kurban bayramını en içten duygularla kutlar, ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ederim. Herkese sevdikleri ile sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmesini diler, selam ve saygılarımı sunarım.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER