Van Barosu’ndan kadın avukatlar Mahsa Amini için saçlarını kesti

Van Barosu'nun Genel Kurulu'nda, baro üyesi kadın avukatlar sahneye çıkarak İran'da gözaltına alınarak öldürülen Mahsa Jîna Amini için saçlarını kesti.

Van Barosu’ndan kadın avukatlar Mahsa Amini için saçlarını kesti

Van Barosu’nun 28'inci Olağan Genel Kurulu’nda baro üyesi kadın avukatlar, İran’da ahlak polisleri tarafından gözaltında gördüğü işkencenin ardından hastanede vefat eden 22 yaşındaki Mahsa Jîna Amini'nin ölümünü protesto etmek için saç kesme eylemi yaptı.

Van Barosu’nun bu 8-9 Ekim’de yapılacak ve başkanıyla yönetim kurulu üyelerinin seçileceği 28'inci Genel Kurulu bugün başladı. Kurulda, çok sayıda kadın avukat sahneye çıkarak Mahsa Jîna Amini’nin ölümünü protesto etmek adına saçlarını kesti.

Kadınlar adına kısa bir açıklama yapan avukat Ebru Demirtepe, İran’da ahlak polisi tarafından başörtüsü kurullarına uymadığı bahanesiyle katledilen Mahsa Jîna Amini’nin öldürülmesini kınadıklarını ve şu an için İran’da Mahsa Jîna Amini ve özgürlükleri için sokaklara inerek İran devletinin baskıcı politikalarına karşı mücadele eden kadınların özgürlük mücadelesini selamladıklarını söyledi. Özgürlükleri için mücadele ederken öldürülen tüm kadınları saygıyla, minnetle andıklarını, her zaman bu mücadelede yana yana olacaklarını aktaran Demirtepe, İranlı kadınların da özgürlük mücadelesinin yanında olduklarını söyledi.

Konuşma sonrası kadın avukatlar sırayla saçlarını kesti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER