Yeniden yargılanan KESK üye ve yöneticileri beraat etti

İzmir'de AYM'nin yeniden yargılama kararı ile birlikte yaklaşık 13 yıldır süren KESK davasında tüm sanıklar beraat etti.

Yeniden yargılanan KESK üye ve yöneticileri beraat etti

İzmir'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üye ve yöneticilerine yönelik "örgüt üyeliği" iddiasıyla ceza verilen davada Anayasa Mahkemesi (AYM) yeniden yargılama kararına hükmetmişti. Davanın karar duruşması bugün İzmir Adliyesi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya sanıklar ve avukatları katılırken, KESK üyeleri de duruşmayı izledi.

Duruşmada sanıklar 13 yıldır süren haksız yargılama sürecinde mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek, davada suç teşkil ettiği ifade edilen eylemlerin ise anayasal bir hak olduğunu vurguladı. Sanıklar beraatlerini talep etti.

Sanık avukatlarının savunmalarının ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, davada yargılanan tüm sanıkların beraatine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

İzmir'de 28 Mayıs 2009 tarihinde gözaltına alınan 22 KESK yönetici ve üyesi tutuklandı. Yaklaşık iki yıl süren yargılama sonucunda mahkeme sanıklara örgüt üyesi oldukları iddiasıyla ceza verilmesine hükmederken, KESK üyeleri ise Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi ise 2020 yılında KESK'lilerin yeniden yargılanmasına hükmetti.

24 Eylül'de görülen bir önceki duruşmada savcı, Anayasa Mahkemesi’nin değerlendirmeleri doğrultusunda sanıkların katıldıkları toplantı ve gösterilerin tek başına silahlı örgüt üyeliğine gerekçe yapılamayacağını belirtmiş, sanıkların beraatini talep etmişti. (DUVAR)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER