Yeşil Sol Parti Yüksekova'da seçim bürosu açtı

Yeşil Sol Parti, Yüksekova ilçesinde binlerce kişinin katıldığı etkinlikle seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Yeşil Sol Parti Yüksekova'da seçim bürosu açtı

Yeşil Sol Parti, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. İlçe merkezinde yapılan açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Sezai Temelli, Feleknas Uca ve Sait Dede katıldı.

Açılışta ilk sözü alan HDP'li Sait Dede Yüksekova'nın hiçbir zaman diz çökmediğini söyledi.

photo-2023-04-10-16-56-07.jpg

HDP'li Feleknas Uca ise, 14 Mayıs'ın "hesap sorma günü" olduğunu vurguladı. Uca, "Bu seçim özgürlük ve demokrasinin kazanacağı bir seçim olacak. Bizi yok etmek isteyen zihniyete karşı büyük bir cevap oldunuz. Ne olursa olsun özgürlük yürüyüşümüz devam edecek. İşte halkımız burada buna en iyi cevabı veriyor. Bu yürüyüşümüz özgürlük ve demokrasinin yolu açacaktır” dedi.

photo-2023-04-10-16-55-27.jpg

Yeşil Sol Parti'nin Muş Milletvekili adayı olan Sezai Temelli ise, “Bu faşist ve ceberrut anlayışa son vermek için geliyoruz. Bu iktidar birkaç yıl önce bir masa devirdi. O masa aslında barışın, özgürlüğün, demokratik çözümün, Kürt halkının, Ortadoğu halklarının umut masasıydı” şeklinde konuştu.

photo-2023-04-10-16-55-55.jpg

Konuşmaların ardından binlerce kişi uzun bir süre halaya durdu. Programın ardından gençler sloganlarla mahallelere dağıldı. Bu sırada polis gaz bombaları ve tazyikli suyla gençlere müdahalede bulundu. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, birçok kişi gazdan etkilendi. / Yüksekova Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER