Yine Tekirdağ yine çıplak arama

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi cezaevinde İbrahim Er ve Erhan Kaya isimli tutsakların darp edilerek zorla çıplak arama işkencesi tabii tutulduğu ortaya çıktı

Yine Tekirdağ yine çıplak arama
Tekirdağ 2 No’lu F Tipi cezaevinde İbrahim Er ve Erhan Kaya isimli tutsakların darp edilerek zorla çıplak arama işkencesi tabii tutulduğu ortaya çıktı. Bu bilgi ANF’ye, Çarşamba 16 Temmuz günü amcasının oğlu Kemal Demirsoy ‘u ziyaret giden Kürt Yönetmen Mustafa Diyar Demirsoy tarafından aktarıldı. Tutsaklara yönelik fiziki ve psikolojik baskının hız kesmeden arttığına dikkat çeken Demirsoy, Pazartesi 14 Temmuz günü avukat görüşünden çıkan PKK’li tutsaklar İbrahim Er ile Erhan Kaya’nın gardiyan tarafından feci şekilde darp edilip çıplak aradığını bildirdi.


Tutsaklara yönelik uygulanan işkence ve hak ihlalleriyle gündemden düşmeyen Tekirdağ F Tipi cezaevinde çıplak arama eziyeti bitmek bilmiyor. İnsan Hakları Savunucuları ve siyasilerin gösterdiği tüm tepkilere rağmen insanlık dışı uygulamalarından vazgeçmeyen Tekirdağ F Tipi cezaevi idaresi tutsaklara onur kırıcı uygulamaları dayatmaya devam ediyor. Bu keyfi uygulamanın son mağdurları PKK davası hükümlüleri İbrahim Er ve Erhan Kaya oldu. Son yaşananları, üç hafta önce arkadaşlarıyla hükümlü bulunduğu Adana Ceyhan Cezaevinden Tekirdağ 2 No’lu cezaevine sürgün edilen amcasının oğlu Kemal Demirsoy’u ziyarete gittiğinde öğrenen Kürt Yönetmen Mustafa Diyar Demirsoy, 14 Temmuz günü avukat görüşme yapan İbrahim Er ile Erhan Kaya’nın görüşme sonrası gardiyanlar tarafından çıplak aramak istendiklerini, buna karşı gelen Er ile Kaya’nın feci şekilde darp edildiği aktardı.

ONUR KIRICI UYGULAMAYA KARŞI SESSİZ KALMA ÇAĞRISI

Tutsaklara yönelik fiziki ve psikolojik işkencelerin hız kesmeden sürdüğüne dikkat çeken Demirsoy, “Kemal bana artık A-takımı diye tabir edilen gardiyanların baskısı nedeniyle kitap dahil okuyamadıklarını söyledi” diye konuştu. “Hasta tutsaklar bırakılmadığı gibi sağlam olan tutsakları da darp edip sakat bırakmak için her yöntem uygulanıyor “ diyen Demirsoy, “ Tutsaklar, ailelerine yakın oldukları Kürdistan’daki cezaevlerinden buralara sürgün edilmeleri yetmiyormuş gibi bir de eziyet üzerine eziyet yaşıyorlar” dedi. İnsan Hakları Derneği ( İHD) İstanbul Şubesine başvurmaya hazırlanan Demirsoy, tutsakların maruz bırakıldığı bu onur kırıcı uygulamaya karşı duyarlılık çağrısı yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER