YPG: 80 IŞİD'li öldürüldü, Kobani temizlendi

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezi, IŞİD’in Kobani saldırısı ve yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

YPG: 80 IŞİD'li öldürüldü, Kobani temizlendi

 YPG güçleri Kobani’ye sızan IŞİD’lilerden birini sağ yakalayıp 60’ını öldürerek kent merkezini tamamen kontrol altına aldı. Yukarı Şêxler’de ise 20 IŞİD’li öldürüldü. Rakka-Tel Abyad arasında dün gece başlayan çatışmalar ise devam ediyor.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezi, IŞİD’in Kobani saldırısı ve yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, IŞİD’in Kobani’deki sivil halka yönelik önceki gün (25 Haziran) düzenlediği saldırılar ardından başlatılan operasyonların dört ayrı noktada devam ettiği belirtildi.

YPG açıklamasında bu yerlerden 3’ünün dün gece IŞİD’ten temizlendiği, sabah saatlerinde ise Miştenur Hastanesin’de hakimiyet sağlandığı ifade edildi.
Bu operasyonlarda, Kobani kent merkezine sızan 60 IŞİD’linin öldürüldüğünü, birinin de silah ve teçhizatıyla birlikte sağ olarak yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, “Dün sabah Şexler a Jorin köyüne sızan çete grubuyla güçlerimiz arasındaki başlayan çatışmalar devam etmektedir” denilerek bu alanda yaşanan çatışmalarda 20 IŞİD’linin öldürüldüğü belirtildi.

Kobani’nin güney ve güneybatısında dün gece çatışmaların yaşandığını bildiren YPG, Sina, Geydadê köyleriyle Mecbeleya Gazê mıntıkasında yaşanan çatışmaların da yer yer sürdüğünü açıkladı.

YPG Basın Merkezi, IŞİD’lilerle yaşanan çatışmalarda 6 YPG’linin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

‘Komutan Rubar Qamişlo operasyonu sürüyor’

YPG, 52. gününe giren “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi” kapsamında Kobani ve Cizîre Kantonlarına bağlı güçlerin Rakka-Tel Abyad yolu üzerindeki operasyonlarının da devam ettiğini belirterek “Dün gece bu yol üzerinde çete gruplarıyla güçlerimiz arasında başlayan çatışmalar halen devam etmektedir” dedi.

Ne olmuştu?

IŞİD, 25 Haziran’da sabah saat 04.40 civarında Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda bomba yüklü bir araç patlattıktan sonra kent merkezinde bulunan Kaniya Kurda Mahallesi, Sınır Tanımıyan Doktorlar Örgütü’ne ait hastane, Botan mahallesi ve Hacı Reşat Cami’sine de saldırı düzenlemişti.

IŞİD saldırısında 201 sivil yaşamını yitirdiği belirtildi. Yaşamlarını yitirenlerin çoğu kadın ve çocuklardan oluşuyor. 249 kişi de yaralandı.

Saldırı sonrası YPG/YPJ ve Asayiş güçleri IŞİD’e yönelik geniş çaplı operasyon başlattı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yaptığı açıklamada IŞİD’in Türkiye sınırından geçerek gerçekleştirdiği katliamın Suriye’deki en büyük ikinci katliam olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER