YPG: Ankara saldırısıyla hiçbir ilişkimiz yok

YPG Genel Komutanlığı bir açıklama yayınlayarak, Ankara’da dün meydana gelen patlamalarla hiçbir ilgilerinin olmadığını duyurdu.

YPG: Ankara saldırısıyla hiçbir ilişkimiz yok

Halk Savunma Birlikleri (YPG), Ankara’da kuvvet komutanlıklarının olduğu bölgede askeri servis araçlarına düzenlenen ve 28 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun saldırıyla ilgili ‘Ankara saldırısını YPG yaptı’ açıklamasına tepki gösteren YPG Genel Komutanlığı, “Davutoğlu, bu açıklama ile Suriye ve Rojava’ya yönelik saldırıya zemin hazırlamak istemektedir” dedi.

YPG açıklamasında, “Bizim bu olayla hiç bir ilişkimiz yoktur. Sadece bu saldırı değil, hiç bir zaman Türkiye’ye karşı bir saldırı içinde olmadık. Türkiye devleti, bizim onlara saldırı yaptığımızı asla kanıtlayamaz, çünkü bizim böyle bir saldırımız olmamıştır” denildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara’daki saldırının faili olarak Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) ve  Halk Savunma Güçleri (YPG) olarak açıklamıştı.

imc tv yayınına telefonla bağlanan PYD Eş Başkanı Salih saldırıyla hiçbir ilgilerinin olmadığını, “Salih Neccar” olarak açıklanan saldırganı da tanımadıklarını söylemişti.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2016, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER