YPG: Kobani ve Cizire'de 18 çete öldürüldü

Kobanê ve Cizîrê Kantonu’nda yaşanan çatışmalarda tespit edilen 18 çete öldürüldü.

YPG: Kobani ve Cizire'de 18 çete öldürüldü
YPG Basın Merkezi, Kobanê direnişinin 221. gününde devam ettiğini belirterek, “DAİŞ çeteleri dün sabah saatlerinde Kobanê'nin güneyinde bulunan Qereqozax köyü ve köprüsü çevresinde bir saldırı düzenlemiştir. Yoğun ve şiddetli çatışmalar ardından çete saldırısını püskürten güçlerimiz aynı alanda bir operasyon başlatmıştır. Operasyon dün gece saatlerinde başarılı bir biçimde tamamlanmıştır.


Bu alanda yaşanan çatışma ve operasyonda tespit edilebilen 17 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 5 cenaze ele geçirmiştir.

Bugün sabah saat 06.00 sularında DAIŞ çeteleri Kobanê'nin güneybatısında bulunan Til Ebrê köyü ve Girê Sor mıntıkasında bir saldırı düzenlemiştir. Saldırı sonucunda alanda başlayan çatışmalar tüm şiddetiyle devam etmektedir“ dedi.

CİZÎRÊ’DE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

“Cizîrê Kantonu'nun batı sınır hattında güçlerimiz ile çete grupları arasında yaşanan çatışmalar devam etmektedir“ denilen açıklamada şunlar ifade edildi:

„Dün gece güçlerimiz Til Temir'in güneyinde bulunan ve çetelerin konumlandığı 4 ayrı noktaya yönelik saldırılar düzenlemiştir.

Til Temir ile Xerîta köprüsü arasında kalan bölgede bulunan Qebr Şamiya köyündeki saldırıda çetelere ait 1 adet motorsiklet imha edilmiş, askeri bir araç da darbelenmiştir.

Refret köyünde güçlerimiz suikastçi bir çete grubunun konumlandığı bir binayı hedeflemiştir. Bu saldırıda bina içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir.

Sedîq kavşağında da güçlerimiz çete gruplarının mevziilerini hedef alan bir saldırı düzenlemiştir.

Bu 3 saldırıdaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Til Nicma köyündeki saldırıda ise tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür.“

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2015, 22:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER