YPG Komutanı Kalapak yarın toprağa verilecek

Kobanê'deki çatışmalarda yaşamını yitiren YPG Kobanê Eyalet Sorumlusu Fazıl Kalapak'ın (Kendal Devan) cenazesi, memleketi Hakkari'ye gönderildi. Kalapak, yarın son yolculuğuna uğurlanacak.

YPG Komutanı Kalapak yarın toprağa verilecek

Rojava'nın Kobanê Kantonu'nda 3 gün önce Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çeteleri ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren Kobanê Kantonu Eyalet sorumlusu 30 yaşındaki Fazıl Kalapak'ın (Kendal Devan) cenazesi, Urfa'ya getirildi. Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi yapılırken, Kalapak ailesi ve HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, MEYADER Hakkari Şube Başkanı Findi Temel ve çok sayıda kişi Adli Tıp Kurumu'na geldi. 

Adli Tıp Kurumu önünde açıklama yapan MEYADER Başkanı Findi Temel, "Hakkari'den tüm Rojava ve Kobanê halkının direnişini selamlıyoruz. Şahadete ulaşan şehitlerimizin yolunda ayrılmayacağız. Evladını yitiren tüm ailelerimizin başı sağ olsun. Bu direniş ve dava hepimizin. Hakkari'den, Urfa'dan ve Suruç'tan, Kobanê'de direnen tüm halkımıza selam olsun" diye konuştu. 

Otopsi işleminin ardından Kalapak'ın naaşı Hakkari'ye doğru yola çıkarıldı. YPG'li Kapalak'ın cenazesinin yarın sabah yapılacak olan kitlesel bir törenle toprağa verileceği belirtildi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER