YPG savaşçılarının bulduğu 'Rojava' bebek hayatını kaybetti

IŞİD çetelerinin Şengal'de gerçekleştirdiği katliamın ardından cehennem sıcağında ancak günlerce sonra YPG tarafından bulunarak kurtarılan çocuk, yüksek ateşe daha fazla dayanamadı ve yaşamını yitirdi.

YPG savaşçılarının bulduğu 'Rojava' bebek hayatını kaybetti
IŞİD çetelerinin Şengal'de gerçekleştirdiği katliamın ardından cehennem sıcağında ancak günlerce sonra YPG tarafından bulunarak kurtarılan çocuk, yüksek ateşe daha fazla dayanamadı ve yaşamını yitirdi. Rojava bebeğin babası, yaşamını yitirmesinden 3 saat sonra Derik'e ulaşabildi. 


Rojava adlı çocuk 15 gün önce YPG savaşçıları tarafından Şengal dağında, bir başına ve ölümün eşiğindeyken bulunup kurtarıldı. Aşırı sıcak altında aç ve susuz, perişan halde bulunan ve adı bile bilinmeyen çocuk, YPG tarafından acilen Rojava'ya, Dêrik hastanesine ulaştırıldı.

Hastanede çocuğun 4 yaşında ve doğuştan özürlü (beyin felcine bağlı zihinsel engelli) olduğu tespit edildi. Hastane çalışanları tarafından kendisine "Rojava" adı verilerek tedavisine devam edildi. 'Rojava', Şengal'de günlerce sıcakta kaldığından zarar gören gözlerini 18 Ağustos'ta kaybetti.

Rojava bebe, dün gece Dêrik Hastanesi'nde vücut ısısının aşırı yükselmesi (yüksek ateş) sonucu kalbi durdu. Tüm müdahalelere rağmen yaşama döndürülemeyen 'Rojava' yaşamını yitirdi.

'Rojava'nın cenazesi Şengal göçmelerinin kaldığı Newroz Kampı'na götürülerek bir tören düzenlendi. Buradaki törenin ardından 'Rojava'nın cenazesi Êzidî mezarlığında toprağa verilmek üzere Tirbespiyê'ye gönderildi.

Rojava adlı bebeğin ailesinin de IŞİD çetelerinin saldırısı sırasında katledildiği sanılıyordu.

ACI GERÇEK BUGÜN ORTAYA ÇIKTI

Ancak acı gerçek bugün Rojava bebeğin hayatını kaybetmesi ardından ortaya çıktı. 

Bebeğin babası Celal Bedir Pîso, saldırılar sırasında 4 yaşındaki bebeğini kaybetmiş, 5 çocuğuyla birlikte Şengal Dağı'na sığınmıştı. Rojava bebeğin durumunu basından öğrenen baba Pîso Şengal Dağı'ndan bugün Derik'e ulaştı. 

Ancak baba minik Rojava'nın yaşamını yitirmesinden 3 saat sonra Derik'e ulaşabildi. Acılı baba, "çocuğumun yanına geldim ancak çok geç kaldım" diyebildi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER