YPG'nin ABD'li savaşçısı yaşamını yitirdi

ABD’li YGP savaşçısı Keith Thomas Broomfield (Gelhat Rumet) Kobani’nin çetelerden temizlenmesi operasyonunda yaşmını yitirdi.

YPG'nin ABD'li savaşçısı yaşamını yitirdi

YPG Basın Merkezi, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak ABD’li özgürlük savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

“Basına ve Kamuoyuna” başlığıyla yayınlanan yazılı açıklama şöyle:

‘Halkların kardeşliğinin şehitleri’

YPG/YPJ güçlerimizin DAIŞ çeteleri ve arkasındaki güçlere karşı sergilediği destansı direniş sadece Kürt gençlerinin değil, tüm insanlığın ilgisini çekmektedir. İnsanlık değerlerini savunan, toplumda kardeşlik ruhunu geliştiren bu direniş, dünyanın her yerinden din, dil, ulus ayrımı gözetmeden direnişçi gençleri mücadele saflarına çekmektedir.

Tarihi Kobani direnişi, Batılı gençlerin katılımını da artırmıştır. Bu katılımlar güçlerimiz için bir onur kaynağı olmuştur. Bu arkadaşlar en üst düzeyde yoldaşlık ruhuyla saflarımıza katılarak DAIŞ çetelerine karşı savaşmışlardır. Bu direnişte bu yoldaşlarımızdan bazıları şahadete ulaşarak, kanlarıyla “halkların kardeşliğinin şehitleri” olarak adlandırlmayı hakettiler.

‘En büyük arzusu kürtçe öğrenmekti’

Bundan önce Avustralyalı Şehit Bagok (Ashley Kent Johnston), İngiliz Şehit Kemal (Konstandinos Erik Scurfield) Cizîr Kantonunda şehit düştüler. Bugün ise, Kobanide, Keith Thomas Broomfield isimli Gelhat arkadaşımızın şahadetini duyuruyoruz.

Amerikadan saflarımıza katılan şehit Keith mücadele yeri olarak Kobaniyi seçti, orada eğitim gördü. Büyük bir kahramanlıkla Kobani kırsalını çetelerden temizleme ve köyleri özgürleştirme operasyonlarının çoğuna katıldı ve son ana kadar savaştı.

Gelhat arkadaş 3 Haziran 2015’te Kobani’nin Qenterê köyünü özgürleştirme operasyonunda şahadete ulaştı.

Aradığını Kobani’de buldu

Şehit Keith Kobani’ye geldiğinide, uzun yıllardır aradığı yeri bulmuşcasına bir duyguyla hareket etti. En büyük arzusu Kürtçe öğrenmek ve YPG’nin üzerinde varlık bulduğu düşünce ve ideolojide derinleşmekti. Bu arkadaş çok büyük bir inanç ve kararlılıkla hareketimize katıldı.

Bugün Keith arkadaşımızın şahadetini duyururken herşeyden önce onun katılım amacını göz önünde tutarak büyük bir üzüntüyle onun coşkulu ve yüksek moralli duruşunu, yoldaşlığını birkez daha yad ediyoruz.

‘Şehitlerimizin amaçlarını gerçekleştireceğiz’

Bu vesileyle tüm savaşçı yapımız adına başta Keith arkadaşımızın ailesi olmak üzere Amerika halkına, Kürdistan başsağlığı diliyor ve tüm şehitlerimizin amaçlarını gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz. Bir kez daha YPG’nin, halkların özgür ve ortak yaşam ilkelerini yaşamsallaştırmayı amaç edinen mücadelesine bağlılık sözü veriyoruz. Şehitlerimizin kanlarıyla gerçekleştirdiğimiz bu amaçlar temelinde yüce bağlılık duygusuyla kanımızın son damlasına  kadar DAIŞ terörüne karşı mücadele ve direnişimizi sürdüreceğiz.”

YPG savaşçısının kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Gelhat Rûmet

Adı soyadı : Keith Broomfield

Ana adı: Dana

Baba adı: Thomas

Doğum yeri ve tarihi: 8 -3 -1978 USA – Massachusetts

Katılım tarihi: 24-2-2015 Kobani

Şahadet yeri ve tarihi: 3-6-2015 Kobani/Qenterê köyü / ANHA

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER