'YPG/YPJ'nin Rojava'da ilerlemesinden en çok AKP rahatsız'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, YPG/YPJ güçlerinin Rojava’daki ilerleyişinden ve IŞİD’in yenilgiye uğratılmasından en çok AKP hükümetinin rahatsız olduğunu belirterek “DAİŞ çetelerinin bölgeden temizlenmesinden, yenilgiye uğramasından siz neden rahatsız oluyorsunuz? ” dedi.

'YPG/YPJ'nin Rojava'da ilerlemesinden en çok AKP rahatsız'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Rojava’da IŞİD’le mücadelede hayatını kaybeden MLKP’li Halil Aksakal’ın (Mazlum Aktaş) cenaze törenine katıldı.

Törene HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, Gezi direnişi sırasında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Abdullah Cömert ve 1980 yılında devlet tarafından katledilen Ali Aktaş ile BÖG komutanı Bedrettin Akdeniz’in ailelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Burada konuşan Yüksekdağ, YPG/YPJ güçlerinin Rojava’daki ilerleyişinden ve IŞİD’in yenilgiye uğratılmasından en çok AKP hükümetinin rahatsız olduğunu belirterek  “DAİŞ çetelerinin bölgeden temizlenmesinden, yenilgiye uğramasından siz neden rahatsız oluyorsunuz? ” dedi.

Yüksekdağ’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Bütün halklardan, milletlerden, inançlardan halkımız hiçbir ayrımcılık ve hiçbir dışlanmaya maruz kalmadan ortak yurdu, ortak vatanı için direniyor. DAİŞ çeteleri Kobanê’de büyük bir yenilgi aldı. Til Ebyad’da Türkiye hükümetinden aldıkları silahlara rağmen işgal ettikleri alanları terk edip kaçmak zorunda kaldılar.

“Sınırları özgürce kullanmalarına rağmen, Türkiye siyasetinden hükümetinden aldıkları gayri resmi ama bizim için ayan beyan orta da olan desteğe rağmen şuan bütün mevzilerini kaybediyorlar.

“YPG-YPJ güçlerinin Rojava’da ki ilerleyişinden, DAİŞ çetelerini yenilgiye uğratmasından en çok AKP hükümetinin rahatsız oluyor.  DAİŞ çetelerinin bölgeden temizlenmesinden, yenilgiye uğramasından siz neden rahatsız oluyorsunuz?

“İnsanlık düşmanı DAİŞ çetesinin işgal ettiği alanlarda sürüldükçe hükümet yanlısı, TV kanalları “orada bir Kürt grubu oluşturuluyor” propagandası yaparak PYD’nin etnik temizlik yaptığı yalanını ortaya atılıyor.

“DAİŞ çeteleri tarafından işgal edilmiş yerlerin tek güvencesi Halil yoldaşımızın kardeşimizin de içerisinde yer aldığı bu büyük direniş için mutlak bir zaferdir. İşte o zaman Hatay’ı da Antakya’yı da akılları estiği gibi tehdit edemeyecekler. İşte o zaman Hatay sınırlarında ve şehir merkezlerinde DAİŞ çetelerini karargâhlarda, hastanelerde besleyemeyecekler.”

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2015, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER