YPJ savaşçısı Çelik'i binler son yolculuğuna uğurlandı

Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Birgül Çelik (Edesa Girêsor) binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

YPJ savaşçısı Çelik'i binler son yolculuğuna uğurlandı

YPJ savaşçısı Çelik’in naaşı otopsi ardından ailesi ve HDP, DBP’liler tarafından alındı. Cenaze, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Ahmet Türk, Februniye Akyol Akay, DBP, HDP Mardin il ve Artuklu, Mazıdağ, Derik, Kızıltepe, Ömerli, Midyat, Dargeçit, Savur ilçe örgütleri, ilçe beledye eş başkanları, Barış Anneleri, MEYA-DER, gençlik meclisleri ve binlerce kişi tarafından alınarak, Mazıdağı ilçesine doğru hareket etti.

Yüzlerce araçlık cenaze konvoyu Mazıdağı ilçe girişinde kitlesel bir şekilde karşılandı. "Bijî berxwedana Kobanê", "Şehit namırın" sloganları, dev PKK bayrağı ve Çelik'in fotoğraflarının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyan kitle cenazeyi karşılayarak, ilçe çıkışına kadar eşlik etti.

İlçe çıkışında da yüzlerce aracın katılımı ile devam eden konvoy Balpınar Köyü (Girêsor) girişinde de yüzlerce kişi tarafından sloganlarla karşılandı. Çelik'in sarı kırmzı ve yeşil rengin yanı sıra çiçeklerle süslenen tabutu daha sonra köy girişinde kadınlar tarafından omuza alınarak PKK ve YPG marşları eşliğinde mezarlığa kadar götürüldü. Cenazenin mezarlığa götürülmesi sırasında söylenen PKK ve YPG marşları duygusal anlar yaşatırken sık sık "Şehit namırın" sloganları atıldı. Burada da yapılan yürüyüş sırasında PKK, YPG bayrakları, Çelik'in fotoğrafları ve Öcalan'ın posterleri taşındı.

Çelik'in cenazesi mezarlıkta dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra toprağa verildi.

Cenazenin defni sonrasında kısa bir konuşma yapan MEYA-DER Mardin yöneticisi Abdullatif Tabar, yaşamını yitiren Kürt gençlerine dikkat çekerek "Bu gençler toprakları ve bizler için mücadele etmektedirler. Onların mücadeleleri en şerefli ve onurlu bir mücadeledir. Onlara söz veriyoruz bu mücadele barış ve demokrasi gelinceye kadar devam edecektir" dedi.

Tabar'ın ardından konuşan HDP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan ise, Kobanê zaferine dikkat çekerek "AKP hükümeti DAİŞ çetelerine yardım etmesine rağmen mücadelesini devam ettiren Kürt halkı bugün zafere ulaşmıştır. Bu zafer DAİŞ çetelerine yapılan yardımı boşa çıkarmış ve Kürt halkının mücadelesine olan bağlılığını bir daha tüm dünyaya göstermiştir" şeklinde konuştu.

‘KÜRT HALKININ KADERİ BİRDİR’

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ise, Kobanê zaferi ile mutlu olduklarını söyledi. Kürt halkının kaderinin bir olduğunu söyleyen Türk, “Eğer Kürt halkının kaderi cennetse de birdir yok eğer Kürt halkının kaderi cehennemse de birdir. Bunun içinde bizler birlik olmalıyız. Şu an tüm dünya Kobanê mücadelesini yazıyor. Bugün buraya kadar gelmişsek verilen mücadele sayesinde olmuştur" dedi. Sözlerinin sonunda Türk, Salih Müslim’in de cenaze töreni için aradığını ve aileye başsağlığı dileklerinde bulunduğunu söyledi.

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım da DAİŞ ve yandaşları ile iki cepheden savaş yürütüldüğünü belirtti. Kürt kadınlarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesi sayesinde onurlu mücadele sergilediğini vurgulayan Yıldırım, “Kürt kadını bugün kendisini inkar edenlere karşı saflarda yer alarak onurlu bir direniş sergilemektedir. İşte bizler Kürt halkı buraya kadar verdiğimiz mücadele sayesinde geldik. Bizler öyle bir halktan geldik ki öldüğümüz zaman bile kendimizi halkımızın borçlusu olarak görüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kobanê düştü düşecek" sözlerine de dikkat çeken Yıldırım, sözlerini "Ama bu kahramanlar gösterdi ki Kobanê asla düşmez. Kobanê hem DAİŞ hem de onun yandaşları için bir mezar oldu" şeklinde sonlandırdı.

Son olarak konuşan anne Sevdet Çelik ise kızının tüm Kürt halkının kızı olduğunu belirterek Kürt halkının başı sağ olsun dileklerinde bulundu. Anne Çelik, sözlerini "Bijî buka Kûrdîstanê" sloganı ile sonlandırdı.

Yapılan konuşmaların ardından aileye başsağlığı dileklerinde bulunulurken, Çelik'in taziyesinin ailesi tarafından Tarsus'ta verileceği bildirildi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER