Yüksekdağ: AKP düştüğü çamurda boğulacak

HDP’nin Uşak mitinginde konuşan Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AKP'nin seçimi provoke etmek için dış politikada savaşa yöneldiğini söyledi.

Yüksekdağ: AKP düştüğü çamurda boğulacak
 HDP’nin Uşak mitinginde konuşan Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AKP'nin seçimi provoke etmek için dış politikada savaşa yöneldiğini söyledi. HDP'ye yönelik saldırıların da hükümet talimatı ile gerçekleştiğini vurgulayan Yüksekdağ,  AKP'nin kirli siyaseti ile bir çukura düştüğünü belirtti. Yüksekdağ, "AKP düştüğü çamurda boğulacak" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Uşak'ta düzenlenen mitinge katıldı. Uşak girişinde partililer tarafından onlarca araçlık konvoy ile karşılanan Yüksekdağ, Uşak'taki Elmalıdere Newroz alanında düzenlenen mitingde halka seslendi. "Uşak'ı bize dar etmeye çalışanlar bir gün bize hesap verecekler" diyerek konuşmasına başlayan Yüksekdağ, "Seçim çalışması yürüten arkadaşlarımıza saldırı düzenlediler. Burada vekil adaylarımız var. Vekil adaylarımızın yürüttüğü demokratik seçim çalışmasını her köşede yasaklamaya çalıştılar" dedi.

HDP'nin seçim barajının kıyısına geldiğinde sistem partilerinin gözlerinin karardığını belirten Yüksekdağ, "HDP'nin o barajı tarumar edeceğini gördüler. 7 Haziran'da da bu büyük insanlığın başarısını görecekler. Her yerde darbecilikten ve darbe yasalarından beslenenler bizi görecekler. Biz bugün Uşak'tayız, yarın Denizli'deyiz. Ama onlar bu memleketin sınırları içinde yaşayamayacak kadar bu halktan koptular. Bugün şiddetin, hilenin en büyük karanlık olanını onlar yapıyor. Bakın 56 seçim büromuza saldırı düzenlendi. Adaylarımıza insan aklının vicdanın yetmediği saldırılar düzenlediler. Bu da yetmedi, onlara her yerde baskının ve şiddetinin zorbalıkları ile halkın yürüyüşünü durdurmaya çalıştılar. Bu halkın tüm varlığını kendilerine para olsun diye çarçur ediyorlar, gani gani harcamaya devam ediyorlar. Haram olsun. Helal etmiyoruz hakkımızı" diye konuştu.

AKP iktidarı dönemindeki ekonomik koşullara da değinen Yüksekdağ, "13 yıldır halkımızın elinden paralarını almaya çalışmaları yetmedi. Halkı fakirliğe boğdunuz yetmedi, şimdi de halkın, onurunu almaya çalışıyorlar. Bu halk onurunu gururunu size teslim etmedi etmeyecek de" dedi.

Medyadaki kirli HDP propagandasını da değerlendiren Yüksekdağ, "Bu medya, ana akım medya, çamur medyasıdır. Bu medyayı ayakkabı kutuları ile beslediler. Bize çamur atmaya çalışıyor bu çamur medyası. Yalanın bini bin para. İktidarlarını kaybettikçe bize karşı saldırıyorlar. Çamur medyası aracılığı ile her gün yalan iftira dili ile propaganda yapanları lanetliyorum. Lanet olsun size. İnsanlık değerlerinizi kaybetmişsiniz. Sizi rakip olarak görmüyoruz. Siz zaten düşmüşsünüz. Biz asla sizin o seviyenize düşmeyeceğiz. Aşağıdan o çamurun içinden bize çamur atmaya çalışanlara eğilip bakmayacağız. Onlar o çamur içinde boğulacaklar. Yazılan her haberin kaydı tutuluyor. İşte o zaman siz bununla, o çamur habercileri mahkum edeceksiniz. Onlar çoluk çocuğun yüzüne bakamayacak. Ama sizler, doğrunun yanında olacaksınız, biz buna inanıyoruz. Sizler 7 Haziran'da insanlık değerlerini kaybetmiş olanlara dersini siz vereceksiniz, insanlığı siz öğreteceksiniz. Siz 7 Haziran'da tarih yazacaksınız" diye konuştu. 

Başbakan Davutoğlu'nun "HDP sadece bölgeye gider başka yere gidemez" sözlerini de hatırlatan Yüksekdağ, "Her yere gidiyoruz. Bakın her yerdeyiz. Bizim varlığımızı ve gelişmemizi kalleşçe saldırmadan engellemiyorlar. Kalleşlik bunların fıtratında var. Bizim karşımıza adil bir seçim yarışı zihniyeti ile çıkmıyorlar. Karanlık güçlerin gölgesine sığınarak bizim karşımıza çıkıyorlar. Her yerde tüm saldırılara rağmen varız. Karadeniz'de de, Uşak'ta da, Aydın'da da varız. Büyük insanlığın olduğu her yerde varız" dedi. 

Başbakan Davutoğlu'nun "istifa ederim" sözlerini değerlendiren Yüksekdağ, Davutoğlu'nun başbakanlık yapmadığını, istifa etmesinin daha hayırlı olacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem AKP başkanlığını hem başbakanlığını hem de cumhurbaşkanlığı yaptığını belirten Yüksekdağ, Davutoğlu'nun istifa etmesinin bu ülkeye bir şey kaybettirmeyeceğini vurguladı. Davutoğlu'nun HDP'nin seçim güvenliği konusunda HDP'ye bir söz vermediğini belirten Yüksekdağ, "Aksine HDP'ye her gün saldırısı yapılsın diye talimat veriyor. Cumhurbaşkanı saldırı olsun diye talimat veriyor. Adil bir seçim süreci mi var ki sen demokratik bir tahammül istiyorsun? Sen önce silahını indireceksin, kaymakamların, valilerin silahlarını indir, faşistlerin silahlarını indirsin; sonra muhalefetten demokratik tahammülleri işletmesini istesin. Sen demokratik ve adil seçim sözü vermezsen bu halk sizin yüzünüze bakmaz" diye konuştu.

Varto'da uygulanan askeri baskıya ilişkin de konuşan Yüksekdağ, bir provokasyon girişimi içinde olmalarına rağmen Muş halkının bu provokasyonu boşa çıkartacağını söyledi. 7 Haziran'da bu kirli siyasetle beslenenlerden hesap sorulacağını belirten Yüksekdağ, "Bu 13 yıl boyunca zengin daha zengin fakir daha fakir oldu. Halkımıza sadaka vermek sizin ne haddinize? Türkiye halklarına hak ettiğini vereceksiniz. Parasız eğitim ve sağlıktır bu" dedi. 

AKP'nin dış politikasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yüksekdağ, AKP'nin bölgede savaşı kışkırtmaya çalıştığına dikkat çekti. Seçimlerden önce AKP'nin bir savaş provokasyonu içinde olduğunu belirten Yüksekdağ, "Suriye'den Libya'ya kadar savaş ve çatışma kışkırtıcılığı yapıyor. Bunu da seçim malzemesi olarak kullanmaya çalışıyorlar. 7 Haziran seçimleri öncesinde bizlere karşı, halklarımıza karşı çatışmayı ve gerilimi tırmandırmaya çalışıyorlar. Bunlar demokrasi ile kazanamayacaklarını bildikleri için savaşla kazanmaya çalışıyorlar. Eşitlik ve kardeşlik siyaseti bu savaş siyasetini yenecek. 7 Haziran'da halklar diyenler kazanacak. 7 Haziran'da eşitlik kardeşlik diyenler kazanacak. 7 Haziran'da büyük insanlık kazanacak. İşte değerli halkımız bu insanlıktan kopmuş siyaseti yola getirecek olan bizleriz" diye konuştu. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a verilen sözü de 7 Haziran'da yerine getireceklerini belirten Yüksekdağ, "7 Haziran'da, emek verenler, insanlık için çalışanlar, onurlu duruşunu kazananlar, saldırı düzenleyenlere karşı onurluca duranlar kazanacak. Size saldıranlar 7 Haziran'dan sonra utanacaklar. Bize saldıranlar, 7 Haziran'da bütün Türkiye halklarından özür dileyecekler. Her gün daha açıkça ortaya çıkıyor. Kim barıştan yana kim savaştan yana her gün ortaya çıkıyor" dedi. 

Kenan Evren'in zihniyetinin bu hükümette devam ettiğini belirten Yüksekdağ, hükümete, "Gel seçimden önce seçim barajını kaldır" diye seslendi. 

Yüksekdağ'ın konuşmasının ardından HDP milletvekilleri adayları halkı selamlayarak birer konuşma yaptı. 

Miting, "Bizler HDP bizler meclise" ve "Biji Serok Apo" sloganları ve halaylar ile sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER