HDP Kadıköy Kozyatağı seçim bürosuna üçüncü saldırı

HDP'nin Kadıköy Kozyatağı seçim bürosu üçüncü kez saldırıya uğradı, Çanakkale'de de stant açanlara saldırı düzenlendi.

HDP Kadıköy Kozyatağı seçim bürosuna üçüncü saldırı

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) saldırılar devam ediyor.

HDP İstanbul Kadıköy Kozyatağı seçim bürosu dün gece üçüncü kez saldırıya uğradı. Havalı tüfekle gerçekleştirilen saldırıda bir HDP’li yaralandı.

İstanbul Birinci Bölge Milletvekili Adayı Sezin Uçar, Twitter hesabından “Partili arkadaşlarımızın ısrarı sonucu saldırgan yakalandı” diye açıkladı.

HDP’nin Kadıköy Kozyatağı seçim bürosu daha önce de saldırıya uğramıştı.

İlk saldırı, açılışı daha yapılmadan 4 Mayıs gecesi gerçekleşmiş, saldırıda büronun camları kırılmıştı. ikinci saldırı ise büronun açılışının yapıldığı 10 Mayıs akşamı yaşanmıştı, saldırıda büro ateşe verilmişti.

Çanakkale’de saldırı

HDP’lilerin Çanakkale Mümtaz Pirinççiler Meydanı’nda açtığı stant sonrası bir grup taşlı ve bıçaklı saldırıda bulundu. Grubun saldırısının yanı sıra polislerin de HDP’lilere saldırarak en az 6 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

Saldırıda yaralanan HDP’liler ise hastaneye kaldırıldı.

Yüksekdağ: 43 saldırı yapıldı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 8 Mayıs’ta yaptığı açıklamada 43 seçim bürolarının saldırıya uğradığını belirterek, ‘Bu saldırıları düzenleyenler bize seçim kampanyasını baskıyla, silahla, şiddetle, tehditle var etmeye çalışanlar, gelip bize demokrasiden bahsediyorlar. Bu utanmazlıktan başka bir şey değildir’ demişti.

HDP Hukuk Komisyonu da seçim döneminde parti binaları, seçim büroları ve çalışanlarına yönelik Türkiye genelinde yaklaşık 56 merkezde saldırılar düzenlediğini duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER