Şemdinli'de 'anadil' günü etkinliği

Kurdi - Der Şemdinli Şubesi öncülüğünde Kürt dil Bayramı etkinlikleri kapsamında yürüyüş ve basın açıklanması düzenlendi.

Şemdinli'de 'anadil' günü etkinliği
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Kürt dil bayramı etkinlikleri kapsamında Kurdi –Der Şemdinli Şubesi öncülüğünde Kur-dî Der önünde bir araya gelen çok sayıda kişi ellerinde 'Be ziman jiyan nabe', 'zimane me rumeta meye', 'em perwerderiya bi zimane xwe diwazin' taşıyarak Ayrılık Deresi üzerinde bulunan köprünün yanına kadar yürüdü. Kitle saha sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe binasına geldi.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan yürüyüş ve basın açıklamasına Şemdinli Belediyesi Eşbaşkan Seferi Yılmaz, Demokratik Bölgeler Partisi Eşbaşkanları Davut Evin, Şirin Kaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Galip Geylani, Kur-di Der şube başkanı Cengiz Günşar, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Kürtçe hazırlanan basın metnini okuyan Kurdi- Der Şemdinli Şube Başkanı Cengiz Günşar, Kürt dilinin önemine vurgu yaptı. 

Yapılan basın açıklamasının ardından Azadi İnisiyatifi Üyesi ve Kürt Dili Eğitimcisi Murathan Erbaş tarafından basın açıklamasına katılan kitleye Kürtçe ders verildi.
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER