YPG 7 savaşçının kimliğini açıkladı

Rojava’nın Kobanê ile Cizîr kantonlarında DAİŞ çeteleriyle girilen çatışmalarda yaşamını yitiren 7 YPG/YPJ savaşçısının kimlik bilgileri açıklandı.

YPG 7 savaşçının kimliğini açıkladı
Rojava’nın Kobanê ile Cizîr kantonlarında DAİŞ çeteleriyle girilen çatışmalarda yaşamını yitiren 7 YPG/YPJ savaşçısının kimlik bilgileri açıklandı.

YPG Basın Merkezi, resmi internet sayfasında yayınlanan bir açıklamayla Cizîr ve Kobanê kantonlarında yaşamını yitiren 7 savaşçının kimlik bilgilerini kamuoyuyla paylaştı.

Halklar için yaşamın gerçek anlamının kendi toprakları üzerinde özgür ve onurluca bir yaşam sürdürmek olduğu belirtilen açıklamada, özgür yaşam için de direnişin olmazsa olmaz kabilinde olduğuna dikkat çekildi.

Özgür ve onurlu yaşam yolunda direnen ve kahramanca direnişte tarihi efsaneler yazdıran halklardan birinin de Rojava halkı olduğu ifade edilen YPG açıklamasında, bu amaçla Kobanê ve Cizîr kantonlarında sürdürülen bu direnişte 7 savaşçının daha şehadete ulaştığı belirtildi.

Yaşamını yitiren YPG / YPJ savaşçılarının kimlik bilgileri şöyle:

2014 katılımlı Serêkaniyê doğumlu, Amed Kobanê kod adlı Şahîn Bozan Serêkaniyê/Til Boxa köyünde 14 Mayıs 2015’te yaşamını yitirdi.

2014 katılımlı, Serêkaniyê doğumlu, Dilşêr Serêkaniyê kod adlı Mihemed Klîşo Serêkaniyê/Til Boxa köyünde 14 Mayıs 2015’te yaşamını yitirdi.

2014 katılımlı, Hasekê doğumlu, Evîn Hasekê kod adlı Nerîman Dahir Hasekê/Til Mecdel köyünde 8 Mayıs 2015’te yaşamını yitirdi.

2011 katılımlı, Goran Serêkaniyê kod adlı İdrîs Ehmê Serêkaniyê Til Boxa köyünde 14 Mayıs 2015’te yaşamını yitirdi.

2014 katılmlı Harûn Botan kod adlı Mehmûd Salih Hesekê Til Mecdel köyünde 8 Mayıs 2015’te yaşamını yitirdi.

Mardin Nusaybin doğumlu, Hasan Kıvırcık kod adlı Tayfun Kaygısız, Serêkaniyê Aliya köyünde 12 Mayıs 2015’te yaşamını yitirdi.

2014 katılımlı, Hasekê doğumlu, Şemdîn Hesekê kod adlı Mihemed Yûnis, Kobanê/Qertel köyünde yaşamını yitirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER