HDP'li adaylardan, miting, büro açılış ve ziyaret

HDP’li adaylar seçim çalışmalarını, miting, ziyaret ve büro açılışları ile sürdürüyor.

HDP'li adaylardan, miting, büro açılış ve ziyaret
HDP’li adaylar seçim çalışmalarını, miting, ziyaret ve büro açılışları ile sürdürüyor.


AMED

Amed’in Hazro ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenlendi. Mitinge katılmak üzere ilçeye gelen HDP Amed milletvekili adayları Feleknas Uca, İmam Taşçıer ve partililer halk tarafından ilçe girişinde karışlanarak, konvoy halinde miting alanına geçildi. Binlerce kişinin katıldığı mitingde uzun süre sahneden çalınan şarkılar eşliğinde halaya duruldu. Ardından mitingde konuşan HDP Amed İl Eşbaşkanı Ömer Önen, HDP'nin Türkiye'nin demokrasi partisi olduğunu söyledi. HDP Amed milletvekili adayı Feleknas Uca ise 7 Haziran seçimlerinin birçok kesime bir cevap niteliğinde sonuçlanacağını ifade ederek, "Bugüne kadar dilimizi, dinimizi, ırkımızı, özgürlüğümüzü her şeyimizi yasakladılar. Ankara'da durup nasıl yemek yiyeceğimize, nasıl yaşayacağımıza, kaç çocuk doğuracağımıza karar veriyorlar. Halkımız sandıklarda onlara hadlerini bildirecekler" diye konuştu.

15 Mayıs Kürt Dil Bayramı'nı kutlayarak konuşmasına başlayan HDP'li aday İmam Taşçıer da Kürt halkının dili için yıllarca mücadele yürüttüğünü belirterek, "Kürt halkı dili için verdiği mücadeleden hiç vazgeçmedi ve dilini yasaklamaya çalışanlara bunun mümkün olmayacağını gösterdi. HDP ittifaktır ve bu ittifakta Kürt, Türk, Arap, Ezidi, genç, yaşlı herkes var" şeklinde konuştu. 
 

Ergani'de HDP Amed milletvekili adayı Edip Berk seçim çalışmaları kapsamında Kemertaş Mahallesi, otogar ve maden yolu üzerinde yer alan esnafları ziyaret etti. Esnaf ziyaretlerine HDP, DBP yöneticileri, Ergani Belediye Eşbaşkanı Aygün Taşkın'ın yanı sıra kalabalık bir kitle katıldı. Berk, Esnaf ziyaretlerinde esnafı tek tek ziyaret edip esnaftan destek istedi. Esnafın büyük ilgisiyle karşılaşan Berk, esnaftan tam destek sözü aldı.

Ziyaretler esnasında esnaflar partililere çeşitli ikramlarda bulundu.

HDP Amed milletvekili adayı Nursel Aydoğan seçim çalışmaları kapsamında Bağlar'ın 5 Nisan Mahallesi'nde bulunan Lezgin Avcı pazarındaki esnafları ziyaret etti. Aydoğan'a Bağlar Belediyesi Eşbaşkanları Birsel Kaya Akat, Eşref Güler, HDP ve DBP Bağlar İlçe Örgütü Eşbaşkanları ile Bağlar Belediye Meclis üyeleri de eşlik etti. Pazar esnafı tarafından sıcak ilgiyle karşılanan Aydoğan, esnaflarla çözüm sürecine yönelik sohbet etti. 

Cumhurbaşkanı'nın HDP'nin yükselişi karşısında savaş diline sarıldığını söyleyen Aydoğan, "Çözüm süreci bu halkın barış umududur. Parti olarak sürecin devam etmesi konusunda gereken hassasiyeti gösteriyoruz" dedi. 

Aydoğan ve beraberindekiler pazar ziyaretinin ardında Bağlar Özel Hastanesi'ni ziyaret etti. Hastane yönetimi Aydoğan ve beraberindekileri girişte çiçeklerle karşıladı. Aydoğan daha sonra hasta odalarını tek tek dolaşarak hastaları ziyaret etti. Ardında hastane çalışanlarıyla bir araya gelen Aydoğan, genel seçimler konusunda herkesin katkı sunması gerektiğini söyledi. 

HDP Amed milletvekilli adayları Nesrin Hilal Şanlı ve Sibel Yiğitalp, Bağlar'ın Yunus Emre Mahallesi'ne bağlı Sento Caddesi'nde esnaf ziyaretleriyle seçim çalışmasını sürdürdü. 

MARDİN 

HDP Mardin Milletvekilli Gülser Yıldırım seçim çalışmaları kapsamında Kızıltepe ilçesinde bulunan rehabilitasyon merkezlerini ziyaret ederek engelli çocuklarla bir araya geldi. Yıldırım'a ziyaret sırasında DBP, HDP il ve ilçe örgütü yöneticilerinin yanı sıra Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanları ve Kızıltepe Eski belediye Başkanı Cihan Sincar eşlik etti. Ziyarette çocuklarla ilgilenip sohbet eden Yıldırım ile çocuklar arasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.
Yıldırım, rehabilitasyon merkezi ziyaretinin ardından Mezopotamya Mahallesi'ne geçerek, MEGAM-DER'de kadınlarla düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda kadınlara seslenen Yıldırım, Kızıltepeli kadınların mücadelesi karşısında saygı ile eğildiğini aktardı. 

DARGEÇİT

HDP Mardin milletvekili adayı Enise Güneyli ve beraberindeki heyet, seçim çalışmaları kapsamında Dargeçit ilçesine bağlı Yılmaz (Meranê), Alayurt 
(Arabayê ), Xirabekê, Sümer ( Deywan ) köylerini ziyaret etti. Köy halkı HDP heyetini büyük bir coşkuyla karşıladı. Çocukların ''Biji Berxwedana Kobanê'' ve ''Be Serok jiyan nabe'' sloganlarıyla karşılanan HDP'liler, köydeki hastaları ziyaret etti. Halkın Kürt Dil Bayramı'nı kutlayan HDP Mardin milletvekili adayı Enise Güneyli, anadil üzerindeki yasakların kalkmasını isteyerek, "Hala Anayasa'da anadilde eğitim hakkımız yasaklanmaktadır" dedi. 

7 Haziran seçimlerinin zaferini başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kobanê ve Şengal'de kahramanca savaşarak yaşamını yitirenlere en büyük hediye olacağını söyleyen Güneyli, İran rejimini ve Ferinaz'a yapılan saldırı zihniyetini kınadı.

Güneyli, köy halkından destek istedikten sonra köy ziyaretini sonlandırarak, ilçeden ayrıldı.

URFA

HDP Urfa Milletvekili Adayı Osman Baydemir de seçim çalışmaları kapsamında, merkez Eyyübiye ilçesi Peygamber Caddesi esnafını ziyaret ederek destek istedi. Baydemir'e HDP Eyyübiye İlçe Eşbaşkanı Hasan Dürbin eşlik etti. Esnafla tek tek tokalaşarak sorunlarını dinleyen Baydemir, "Urfa barajın aşılmasına öncülük edecek. Urfa rolünü oynarsa Türkiye'ye sulh gelecek, barış gelecek. Esnaf artık siftah yapamıyor. Bütün bunların hesabını sormamız gerekiyor" dedi.

Urfa'da yaşanan sorunlarının başında mevsimlik işçilerin yaşadığı sorunlar geldiğini belirterek, "13 yıldır bu hükümet iktidarda ama sürekli Urfa geriye gidiyor. Çünkü bu kentte güçlü bir muhalefet oluşmadı. Güçlü bir muhalefetin varlığı demek, bu kentin hakkına, hukukuna, hizmetine kavuşması demektir. Biz Urfa'nın hakkının, hukukunun avukatlığını yapacağız" dedi. 

Daha sonra girdiği bir fırında ekmek pişiren Baydemir, "Emekçinin eli en temiz eldir. En kirli el de beytülmaldan çalan eldir. İnşallah 8 Haziran'da hep birlikte kardeşliğin ekmeğini pişireceğiz. Ve o da barış sofrasını süsleyecek" diye belirtti.

Milletvekili adayı Ayşe Doğan Bozova da, esnaf ve aile ziyaretleriyle çalışmalarına devam ederek 7 Haziran'da HDP'ye destek istedi. 

ADIYAMAN 

HDP'nin Adıyaman milletvekili adayları seçim çalışmalarına Adıyaman Merkez ilçe ve köy ziyaretleri ile devam ediyor.


HDP Adıyaman milletvekili adayları Ferhat Temel, Birsen Tunç, HDP Besni İlçe Örgütü yöneticileriyle Türkmen yurttaşların yoğunlukta yaşadığı Şambayat beldesini ve köyleri ziyaret ederek esnafların ve yurttaşların sorunlarını dinledi. Beldeye bağlı köylerde yaşayanlar tarımcılığın bitme noktasına geldiğini ifade ederek, "Tarlamıza ektiğimiz ürünler gübre ve mazot paralarını karşılamıyor. Ektiğimiz ürünlerden zarar ediyoruz" diyerek dert yakındı.
HDP Adıyaman milletvekili adayları Behçet Yıldırım ve Ayten Yılmaz ise, Adıyaman merkeze bağlı köyleri ziyaret ederek, halkla bir araya geldi. Adıyaman milletvekili adayı Yasin Tahta da, Kâhta ilçesinde yaptığı ziyaretlerle esnafların sorunlarını dinledi.

HALİLİYE

HDP Urfa milletvekili adayları Leyla Güven ve Hadle Oğur, seçim çalışmalarına Urfa'nın Haliliye ilçesinde devam etti. Güven ve Oğur'a HDP Haliliye ilçe teşkilatı da eşlik etti. Adaylar, ilk olarak Medine Pasajı'nda bulunan esnafları ziyaret ederek destek istedi. Daha sonra ise organize sanayide bulunan bir tekstil fabrikasına geçerek buradaki işçilerle görüştüler. Yaklaşık 800 işçinin çalıştığı tekstil fabrikasında işçilerden destek isteyen Güven, "Diktatörlük ve krallığın karşısında sadece biz varız. Bu saltanatı yıkmamız için bize destek verin. HDP olarak size söz veriyorum; biz sürekli sizlerle olacağız. 

Güven ve Oğur daha sonra bir AVM'ye geçerek buradaki yurttaşlarla sohbet ederek destek istedi. 

İSTANBUL

HDP Ataşehir İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Ümraniye'de bulunan bir salonda yüzlerce kadınla yemekte bir araya geldi. Yemeğe, HDK Eşsözcüsü Sebahat Tuncel, HDP İl Eşbaşkanı Ayşe Erdem ve barış anneleri de katıldı. Yemekte Barış Anneleri Meclisi adına konuşan Döndü Ergin, HDP'ye verilecek her bir oyun barış ve demokrasiye gideceğini söyledi. HDP Ataşehir Eşbaşkanı Ayşegül İyidoğan ise, son bir haftada Ataşehir'de 3 kadının katledildiğini anımsatarak, "Başta erkek egemenliği olmak üzere, hiçbir egemenliğe tabi olmadığımız bir ülke yeni bir yaşam hayal ediyoruz" dedi. HDP İl Eşbaşkanı Ayşe Edem de, seçim dönemlerinin kadın dayanışmasının yükseldiği bir dönem olduğunu belirterek, barajın aşılması durumunda erkek egemen sistemi büyük oranda kıracaklarını söyledi. 

HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel ise, HDP'nin kadın temsiliyetinin diğer partilerin kadın adaylarının toplamından fazla olduğuna dikkat çekerek, "Kurulan barajlar kadınlara, Kürtlere ve yoksullaradır. 7 Haziranda da en güzel cevabı Kürt kadınları verecektir" dedi. 

HDP İstanbul milletvekili adayı Turgut Öker ise seçim çalışmaları kapsamında Kilyos Anadolu Erenleri Cemevi Derneği'ni ziyaret etti. HDP'nin Edirne'deki Roman milletvekili adayı Sedat Zımba ise Şişli Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı "Şişli'de Kültürler Buluşması 1: Dün, Bugün ve Yarın - Romanlar" adlı etkinliğe konuşmacı olarak katıldı. HDP'nin genç milletvekili adayı Şerife Erbay da seçim ziyaretleri kapsamında İstanbul Üniversitesi'nde rektör seçilmesine rağmen ataması yapılmayan Porf. Dr. Raşit Tükel'le görüştü. Erbay, üniversitelerdeki yönetim mekanizmalarından söz ederek, üniversitelerin öğrencisi, akademisyeni ve işçisiyle birlikte yönetilmesini savunduklarını açıkladı. İstanbul Üniversitesi'ndeki rektörlük atamasının antidemokratik olduğunu söyleyen Erbay, Tükel'e destek mesajlarını iletti. 

HDP İstanbul Milletvekili Adayı Arife Çınar ise Güzeltepe esnafını ziyaret etti. HDP'li adaylar Filiz Kerestecioğlu, Filor Uluk, Baran Uğurlu, Eyüp Güneysel ve Edirne Milletvekili Adayı Sedat Zımba Yedikule'de Roman halkıyla buluştu. Adaylar, Engelliler Derneği'ni ve Yedikule esnafını da ziyaret etti.

SİLİVRİ 

HDP İstanbul milletvekili adayı Pervin Buldan seçim çalışmalarını Silivri'de sürdürdü. İlk olarak HDP Silivri İlçe Örgütü tarafından merkezde açılışı yapılan seçim irtibat bürosunu ziyaret eden Buldan, buradan HDP yöneticileri ile birlikte çarşı esnafını ziyaret etti. Esnafların Miraç Kandil'ini de kutlayan Buldan, ziyaret sırasında esnafların AKP'nin ekonomi politikalarından kaynaklanan sorunlarını dinledi. HDP'nin seçim beyannamesinin esnafların çözüm adresi olduğunu söyleyen Buldan, çarşı esnafı ziyaretinin ardından Mimar Sinan Mahallesi pazarında pazarcıları ve halkı selamladı. Yoğun ilgiyle karşılanan Buldan'a yurttaşların çoğu 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye destek sözü verdi. Buldan Silivri'deki seçim programı kapsamında Mimar Sinan Mahallesi seçim irtibat bürosunda kadın toplantısına katıldı. 

Buldan daha sonra Semiz Kumlar Mahallesi'nde halkla buluştu. Davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla karşılanan Buldan, demokrasi ve özgürlüğün zaferi için HDP etrafında kenetlenme çağrısında bulundu. 

BAĞCILAR 

İstanbul Milletvekili adayları Cemile Akgün ve Mehmet Şerif Öner ise seçim çalışmaları kapsamında Bağcılar Yüzyıl Mahallesi'nde araba pazarı esnafını ziyaret etti. Adayları yoğun ilgi ile karşılayan esnaflar, HDP'nin barajı aşmasını canı gönülden istediklerini ve HDP'yi destekleyeceklerini söyledi. 

AYDIN

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Aydın'daki seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Efeler İlçesi Osmanyozgatlı Mahallesi'ndeki seçim bürosu önünde düzenlenen halk toplantısına katıldı. Toplantıya, HDP Aydın milletvekili adayları Filiz Koçali, Muzaffer Yöndemli, Nazlı Boza, Sevay Akkan Açıcı, HDP Aydın il eşbaşkanları Nihat Bektaş ve Pınar Akpınar ile binlerce kişi katıldı. AKP'nin seçim propagandasının Erdoğan tarafından yapıldığını belirten Kışanak, AKP'nin başarısız olması durumunda Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi. Kışanak, "AKP bu seçimlerde birazcık oy alırsa Erdoğan Davutoğlu'na 'Başbakan gerek yok ben Başkan olacağım' diyecek. Başbakan Davutoğlu her halükarda kaybedecek, onun için biz Erdoğan'a soruyoruz, seçimi kaybedersen istifa edecek misin? Bu halk senden bunu bekliyor. Madem taraf oldun, meydanlara indin oy topluyorsun kaybetmenin faturasını da sen ödeyeceksin" dedi.

Kadınların mücadelesi ile HDP'nin barajları aşacağını vurgulayan Kışanak, "Bu başarı kadın başarısıdır. Biz seçime giderken adım adım kazanarak gidiyoruz. Biz kadınların siyasette en üst düzeyde temsil edilmesini istiyoruz. İnşallah Aydın'da da Türkiye'de de başarının halayını kuracağız" dedi. Kışanak, bazılarının kendi iktidarları için barışı tehlikeye attıklarını belirterek, bunlara en büyük cevabın Aydın'dan verileceğini söyledi. 

Kışanak konuşmanın ardından İncirliova ve Kuşadası Cemevin'deki Alevilerle buluşmak için alandan ayrıldı.

MUŞ 

Muş Bulanık’ta seçim çalışmalarına devam eden HDP adayı Ahmet Yıldırım, Bulanık Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. HDP’li yöneticilerinin de eşlik ettiği Yıldırım, Acil Servis başta olmak üzere hastanenin tüm katlarını ziyaret ederek, yatan hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Sıcak ilgiyle karşılanan Yıldırım, hastane yönetimi ve çalışanlarını da ziyaret ederek destek istedi. 

MALAZGİRT

HDP Muş Milletvekili adayı Mensur Işık, seçim çalışmaları kapsamında, Malazgirt’te DBP ilçe binasında köy ve mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Ardından Oğuzhan (Oxizan), Kızılyusuf, Karahasan, Şekerova, Boyundere(Demîyan), Molladerman (Mele Derman), Sarıdavut, Yaramış (Yaramişa), Odaköy (Yekmal), Karaali (Qerağli) köylerini dolaşan Işık, Oğuzhan köyünde bir taziyeyi ziyaret etti. Gittikleri her yerde büyük ilgi gören Işık, AKP Muş Milletvekili Muzaffer Çakar’ın köyü Karahasan'da da halktan büyük destek aldı. Burada konuşan Işık, daha önce AKP ve sistem partilerine oy çıkan köyde, bu seçimde sistem partilerine oy çıkarmanın Kürtlere hakaret manasına geleceğini söyledi.

ARDAHAN

Ardahan’da HDP’nin 7 Haziran seçimleri için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. HDP milletvekili adayı Arzu Moco, Göle ilçesinde kadınlarla biraraya geldi. HDP’nin diğer adayı Taşkın Aktaş ise Ardahan Valiliği ve Ardahan Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Aktaş ardından HDP kadın komisyonuyla merkeze bağlı Ebegül ve Dedegül köylerinde yaşayanları ziyaret etti. HDP’nin adaylarının ve projelerinin tanıtıldığı toplantılarda ayrıca sohbetler gerçekleştirildi. 

BİTLİS 

HDP Bitlis Milletvekili adayı Mizgin Irgat, seçim çalışmalarını Bitlis merkezdeki kurumlara yaptığı ziyaretler ile sürdürdü. İlk olarak Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Irgat, kursiyer kadınlar ile görüşerek, sohbet etti. HDP’nin kadına verdiği önemi ve değeri anlatan Irgat, “7 Haziran’da oylarınızı HDP’ye vermenizi istiyoruz. HDP kadınların partisidir. Partimize sahip çıkmak için oylarımızı kendimize verelim” dedi. Burada konuşan kursiyer Derya Yeşilkuş ise “Biz kendimizi HDP’de görüyoruz. HDP’nin desteğini hep kadınların arkasında gördük. HDP biziz, biz HDP. Bunun için oylarımız HDP’ye” diye konuştu.

Irgat daha sonra Bitlis Engelliler Derneği’nin açılışına katıldı. Burada engelliler tarafından ilgiyle karşılanan Irgat, engellilerin HDP’ye desteklerinden emin olduklarını belirterek, HDP’nin bütün ezilenlerin ve ötekileştirilenlerin partisi olduğunu söyledi. Dernek açılışından dolayı tebrikte bulunan Irgat’a bir kişi ise “Bizi diğer partiler gibi sadece seçimlerde değil her zaman sormanızı ve ilgilenmenizi istiyoruz. Bu seçimin barışa ve huzura vesile olmasını diliyoruz. Bizler açısından ise engelsiz bir yaşam için çalışmanızı bekliyoruz. Bu açıdan HDP’yi önemsiyoruz” diye konuştu.

Irgat, çalışmalarına tekstil fabrikası, Zeydan Mahallesi ile Kultik (Arıdağ) ve Hervis (Bölükyazı) köylerindeki halk buluşmaları ile devam etti. 

GÜROYMAK

HDP Bitlis Milletvekili adayı Zeynel Omay ise Bitlis’in Güroymak (Norşên) ilçesine bağlı Günkırı (Kotni) beldesinde halkla bir araya geldi. Ardından Yamaçköyü'ne (Pav) geçen Omay, köy halkının sorunları dinledi. Köyün suyu ve yolu olmadığını, bu nedenle daha önceki seçimlerde sandığa gitmeme kararı aldığını anımsatan köy sakinleri, bu seçimlerde HDP’den yana tercihlerini kullanacaklarını dile getirdi. Omay ise “AKP gibi bir diktatöre muhalif lazım sizin hakkınızı aramak için gerçek temsilciler için HDP etrafında kenetlenelim” dedi. 

AĞRI

HDP Ağrı Milletvekili adayları Berdan Öztürk ve Dirayet Taşdemir, seçim çalışmaları kapsamında kent merkezinde bulunan esnafları, Ehmedê Xani ve Yenimahalle mahallerinde halkla bir araya geldi. Yenimahalle’deki halk toplantısında konuşan HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, halkın Kürt Dil Bayramı’nı ve Miraç Kandili’ni kutlayarak konuşmasına başladı. Taşdemir, “Bu kutsal günde acılı annelerimiz hayır duaları ile başarıyı yakalayacağız. Aynı zamanda yine annelerimizin duyarlılığı sayesinde dilimiz korunarak, nesilden nesle bugüne gelmiştir. Kadınlarımız tarafından şimdiye kadar yürütülen mücadelemiz 7 Haziran’da haramilerin saltanatı yıkılacaktır” dedi.

Ehmedê Xani Mahallesi’ndeki halk buluşmasında konuşan Berdan Öztürk ise Kürtlerin elinde büyük bir fırsat olduğunu ve bu fırsatı başarıya taşımanın yegane yolunun sandıklara sahip çıkmaktan geçtiğini ifade ederek, “Bizler için, geleceğimiz için, yeni yaşamın inşası için son bir şansımız var. Bu da 7 Haziran seçimleridir. El ele verip özgür yarınlarda buluşmak için HDP etrafında kenetlenmeliyiz” dedi.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde ise seçim çalışmalarını sürdüren HDP’liler ilçeye bağlı köylerde çalışmalarını büyük bir kararlılıkla sürdürüyor. İlçenin Bubo, Mamed, Gundık, Mamdxan, Mela, Şekerbulak, Warê Kerê, Goma Kamil, Emereşk köylerine giden HDP’liler, milletvekili adaylarının posterlerini dağıtarak, “Yeni Yaşam” projesini anlattı. Özelikle Mamedxan ve Mela’da sarı yeşil kırmızı flamalar, Öcalan posterleri ve HDP bayraklarının köy girişine asılması dikkat çekti. Köy girişlerinde çocuklar HDP’lileri zafer işareti ile karşılarken, Mamedxan köyünde konuşan 72 yaşındaki İpek Ergül adlı kadın, “Artık Kürtler imana gelmeli. Kimseye kanmadan oylarını kendilerine versinler. Biz Kürt’üz. Bizi yok sayanlara karşı imanlı olmalıyız. Bu vicdansızların dersini verelim” dedi. 

HAMUR

HDP Ağrı milletvekili adayları Leyla Zana ve Mehmet Emin İlhan seçim çalışmalarını Ağrı’nın Hamur ilçesinde sürdürdü. Seçim çalışmaları kapsamında gittikleri her yerde halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan adaylar, "Yeni Yaşam" projesini anlattı. Hamur’un Kılıç (Şehida), Boztepe (Dodo), Gömişkuşak, Yukarıderedibi (Mostak), Karakozan, Süleyman Kümbat köylerini ziyaret etti. Ziyaretlerde konuşan Mehmet Emin İlhan, 7 Haziran seçimlerinin tarihi olduğunu vurgulayarak, "Kobanê düştü düşecek" diyenlere, 7 Haziran’da en büyük cevabı vereceklerini kaydetti. Kürt halkının önünde büyük bir fırsat olduğunun altını çizen İlhan, herkesin HDP’ye sahip çıkması gerektiğini söyledi. 

Leyla Zana ise devletin bugüne kadar Ağrı’yı hep ihmal ettiğini vurgulayarak, Kürtlerin son kaç yıla kadar farklı partilere destek verdiğini, ama hiçbir partinin Kürtler için hizmet etmediğini belirtti. Kürtlerin artık kendi partisine sahip çıktığının altını çizen Zana, "Devlet bu halka borçludur. Savaşta sizin çocukları götürmüş. Sizden hep vergi almış. Ama sizlere bir kuruş bile vermiyor. Bu toprağın, dağın, suyun sahibi sizlersiniz. Siz onlara muhtaç değilsiniz. Onlar sizlere muhtaçlar” dedi. 

OSMANİYE 

HDP Osmaniye milletvekili adayları Hatice Betül Çelebi ve Ahmet Şakir, seçim çalışmaları kapsamında, Düziçi ilçesi semt pazarı esnafını ziyaret etti. HDP'li yöneticilerin de eşlik ettiği ziyarette özellikle kadınlar HDP'li adaylara yoğun ilgi ve sevgi gösterdi. Pazar ziyareti sırasında kadınların gösterdiği yakın ilgiden dolayı mutluluğunu gizlemeyen ve kadınlarla sohbet eden Hatice Betül Çelebi, onlara HDP'nin kadın politikalarını anlatarak, partisine destek istedi. 

Ziyarette özellikle kadınlar, açık, samimi, dürüst ve net söylemlerinden dolayı HDP'yi destekleyeceklerini ifade ederek, AKP döneminin baskıcı ve ötekileştirici politikaları karşısında tepkilerini 7 Haziran'da ortaya koyacaklarının altını çizdi. Bazı kadınlar da AKP'nin, açıkladığı seçim bildirgesinde "yine" kadını göremediklerini belirtirken, bazı kadınlar ise Türkiye'de çözüm sürecinin barışla sonuçlanarak çatışmaların sona ermesi, barış, kardeşlik ve huzurun hüküm sürmesi için HDP'yi destekleyeceklerini dile getirdi. 

Ziyarette halkla sohbet eden aday Ahmet Şakir, AKP'nin politikalarını özel ve taşeron sistem üzerine kurduğuna dikkat çekerek, AKP'nin ülkeyi inşaat alanına çevirdiğini, halkın birikimlerini elinden alarak borçlandırma yöntemiyle insanları bankalara mahkûm ettiğini söyledi. 

Şakir, HDP'nin Meclis'te olmasının sürecin devamı ve teminatı için hayati olduğunun altını çizerek, destek istedi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER