'HDP'ye oy verin; barış duvarında tuğlanız olsun'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayları seçim çalışmalarına halk ve esnaf ziyaretleriyle devam ediyor. Halkın yoğun ilgi gösterdiği adaylar, barış, özgürlük ve adalet için HDP'yi destekleme çağrısı yaptı.

'HDP'ye oy verin; barış duvarında tuğlanız olsun'
Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayları seçim çalışmalarına halk ve esnaf ziyaretleriyle devam ediyor. Halkın yoğun ilgi gösterdiği adaylar, barış, özgürlük ve adalet için HDP'yi destekleme çağrısı yaptı.


ANTALYA

Antalya'da, HDP Konyaaltı İlçe Örgütü Kadın Koordinasyonu, seçim irtibar bürosunda kadın toplantısı düzenledi. Toplantıya, HDP Antalya il ve ilçe yöneticileri, milletvekili adayları Deniz Yıldırım, Gülkız Türkdoğan, Songül Şarklı ve çok sayıda kadın katıldı. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, kentteki adaylarının 8'i kadın, 6'sının ise erkek olduğunu belirterek, kadınların HDP'de kimliği ve özgünlüğü ile temsil edildiğini söyledi.

KADINLAR BELEDİYENİN BAKIMSIZ BIRAKTIĞI SAHİLE SAHİP ÇIKTI

Toplantının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından bilinçli olarak bakımsız bırakılan Konyaaltı sahiline "Kıyılarımıza sahip çıkıyoruz, yağmalanmasına izin vermeyeceğiz" sloganı ile sahip çıkan kadınlar, sahilde bulunan çöpleri topladı. "Jîn jîyan azadî", "Kadınlar Meclis'e, AKP kodese" ve "Sahiller bizimdir, bizim kalacak" sloganları atan kadınlar adına açıklama yapan Nalan Mertindir, "Kadınlar kentin, yaşamın yarısıdır. Ev içinde, fabrikada, kamuda emeği sömürülen kadınların sesiyiz ve artık yeter diyoruz. Yeter diyen bütün kadınları 'yeni yaşam' da yer almaya büyük insanlık çağrısıyla barajı aşmaya çağırıyoruz" dedi.

Kadınlar, sahilde HDP'nin seçim broşürlerini dağıttı.

BATMAN

HDP'nin Batman milletvekili adayları Ali Atalan, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız seçim çalışmaları kapsamında, 44. Bölge Batman-Siirt-Muş Eczacılar Odası üyeleri ile Belediye Konuk Evi'nde bir araya geldi. Toplantıya, HDP PM Üyesi Osman Ergin, HDP ve DBP'li yöneticler ile 44. Bölge Eczacılar Odası Başkanı M. Emin Beyaz ile Genel Sekreter Adnan Bayhan'nın yanı sıra kentteki eczacılar katıldı.

HDP PM Üyesi Ergin, HDP ile Kürdistan ve Türkiye'de halkların kardeşliği ve birlikteliği noktasında ciddi gelişmelere tanıklık edildiğini vurgulayarak, "Partimiz bu açıdan toplumsal tüm kesimleri kapsayacak, kucaklayacak ve onlar ile ortaklaşacak bir politikayı çalışmalarının esasına almaktadır. Bunu da yeni yaşamın garantisi olarak arz etmektedir. Sistemin bölücü, parçalayıcı ve dağıtıcı eski-statükocu politikalarına karşı toplumu ortaklaştırarak yeni yaşamı inşa edecek bir hatta ilerliyoruz" dedi.

ECZACILARDAN DESTEK

44. Bölge Batman-Siirt-Muş Eczacılar Odası Başkanı M. Emin Beyaz ise, 'sistemin koptuğu bir yerde adaletin kaybolacağını' belirterek, şunları söyledi: "Hukuksuzluk hüküm sürüyorsa mesleklerin veya herhangi bir grubun refahından, huzurundan söz etmek mümkün değildir. Bizim de sıkıntımız Türkiye'nin önünü tıkayan adalet sorunudur. Halkların en büyük sorununun Türkiye'de barış ve gelinen noktada seçimin önüne konulan baraj engelidir. Bizim içimizde de diğer partilere gönül vermiş arkadaşlarımız var ama şu anda büyük teveccüh gerçek manada barışı isteyen, çözüme katkı sunan ve Türkiyeleşme adına halkları bir araya getirmek manasında yüreğini ortaya koyan parti HDP'dir. Biz de başarılar dileyerek HDP'nin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz."

MİTİNGE ÇAĞRI

AMED

HDP Amed Milletvekili Adayı Edip Berk, Silvan'da parti ve kurum temsilcileri ile birlikte esnaf ziyareti yaptı. HDP ilçe binasında bir araya gelen HDP'liler buradan Amed, Karabehlülbey, Gazi ve Azizoğlu caddeleri üzerinde bulunan esnafı ziyaret ederek, seçim broşürü dağıttı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği esnaf ziyaretinde konuşan Berk, HDP'nin halkın partisi olduğunu belirten, esnafı yarın ilçede yapılacak mitinge davet etti.

Bismil'de ise HDP ve DBP eşbaşkanları ile Bismil Belediye eşbaşkanlarının da olduğu kalabalık bir grup, esnafları ziyaret ederek, yarın ilçede yapılacak olan mitinge davet etti. Esnaf ziyareti öncesi kısa bir açıklama yapan HDP ilçe Eşbaşkanı Habib Akıncı, "7 Haziran seçimleri halkımız için çok önemli bir seçimdir. Yarın ilçemizde milletvekili adaylarımızın da katılacağı bir miting düzenleyeceğiz. Bütün halkımızı bu mitinge davet ediyoruz" dedi.

HDP Amed Milletvekili Adayı Nesrin Hilal Şanlı ile beraberindeki partililer ise Bağlar ilçesine bağlı Çiçekliyurt, Kırkıncık ve Develi mahallelerinde yurttaşlarla bir araya geldi. Mahallelerde yoğun ilgi ile karşılanan Şanlı ve beraberindekiler, halkın sorunlarını dinleyerek, HDP'nin projelerini anlattı. Ziyaretler sırasında konuşan HDP aMED İl Eşbaşkanı Ali Ürküt, yürütülen uzun soluklu mücadele sonucunda birçok kazanımın elde edildiğini, AKP'nin amacının ise bu kazanımları yok etmek olduğunu söyledi. HDP'li aday Şanlı da, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ellinde Kuran ile dolaşıyor. Kutsal kitabımızı seçim malzemesi yapacak kadar tedirgin olmuştur. Onun dini seçime malzeme yapmasına artık Kürtler kanmayacaktır" diye konuştu.

'KADINLA ERKEĞİN ORTAK DÜZENİNİ KURACAĞIZ'

KOCAELİ

HDP'nin Kocaeli kadın milletvekili adayları, Kocaeli Barosu üyesi kadın avukatlarla MEG Restoran'da düzenlenen yemekte bir araya geldi. Milletvekili adayları Ayfer Koçak, Dilber Örnek, Bediha Salhan ve Ayten Yılmaz'ın katıldığı yemekte konuşan aday Koçak, "Bugün bizimle beraber olan kadın avukatlara teşekkür ediyorum. Biz adaletin en çok sarsılan duygu olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda bugün burada olmanız bizi çok mutlu etti" dedi.

Kadına yönelik artan şiddete dikkat çeken Koçak, devletin kadın üzerindeki baskısının da açık bir şekilde karşılarına çıktığını söyledi. Meclis'e girdiklerinde özellikle kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve kadın sorunlarına çözüm noktasında birçok yasal düzenlemeyi gündeme getireceklerini belirten Koçak, "Ücretsiz izinler konusunda yeni düzenlemeler getireceğiz. Kadının erkek ile ortak şartlarda değerlendirildiği bir düzen kuracağız" dedi.

HDP Kocaeli kadın milletvekili adayları Ayfer Koçak, Bedia Salhan, Ayten Yılmaz, Dilber Örnek ile HDK Kocaeli Kadın Meclisi üyesi kadınlar İzmit Yürüyüş Yolu'nda Erbanê çalarak bildiri dağıttı. Milletvekilli adayları ve kadınlar, aynı yerde açılan seçim standında da HDP broşürleri dağıtarak, Yeni Yaşam Projesi'ni anlattı. Adaylara bildiri dağıtımı sırasında kadınlar da HDP'yi destekleme sözü verdi.

BİNGÖL

Bingöl'de seçim çalışmalarına devam eden HDP Bingöl milletvekili adayları Serhat Gümüş, Hişyar Özsoy ve Sevgi Örüç, Uydukent Mahallesi'nde bulunan halk pazarı esnafını ziyaret etti. Adaylara esnaf ve alışveriş yapan halk da yoğun ilgi gösterdi. Ziyaret ardından HDP'li adaylar, Muş yolunda bulunan bir tekstil atölyesini ziyaret etti. İşçilerle bir araya gelen adaylar, daha sonra işçilerle yemekhanede toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Gümüş, AKP'nin emekçileri sömürdüğünü söyledi. Özsoy ise Diyanet İşleri Başkanlığı tartışmalarına değinerek, AKP'nin oy alabilmek için dini kullandığını belirterek, AKP'nin dini çirkin işlerine alet ettiğini söyledi. Toplantının ardından HDP'li adaylar ile tekstil işçileri, işyerindeki idarecilerle bir araya gelerek, işçilerin sorunları ile ilgili paylaşımda bulundu.

MALATYA

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Malatya'da HDP'nin merkez seçim bürosuna ziyarette bulundu. HDP Malatya milletvekili adayları ile çok sayıda kişinin bulunduğu büroda seçim sürecine ilişkin konuşan Zozani, Malatya'nın emekçi kenti olduğuna dikkat çekerek, emek sömürüsüne izin vermeyeceklerini belirtti. 7 Haziran'da Malatya'da büyük bir zaferle çıkacaklarını söyleyen Zozani, "HDP Türkiye'nin her yerinde. Karadeniz'den Ege'ye konuşuluyor olmasının sebebi budur. Solun kaderini değiştirecek bir harekettir HDP. Biz sultanlığı yıkacağız, yerine halkların iktidarını kuracağız. Ülkenin bütün renklerini bileştirerek geleceğimizi inşa edeceğiz" diye konuştu.

HAKKARİ'DEN AKP'YE OY YOK

HAKKARİ

Hakkari'de HDP Milletvekili Adayı Selma Irmak, seçim çalışmalarını Sanayi Sitesi'nde çalışan işçileri ziyaret ederek sürdürdü.

Irmak'a HDP ve DBP il yöneticileri ve Hakkari Belediye Eşbaşkanı Nurullah Çiftçi de eşlik etti. Yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren işçiler, Irmak'a sorunlarını aktardı. İşçiler, HDP'nin sorunlarını çözecek tek parti olduğunu ve bu nedenle oylarını HDP'ye vereceklerini söyledi.

Burada konuşan Irmak ise artık yaşanan sıkıntıların giderilmesi noktasında devletten herhangi bir beklenti içerisine girmemek gerektiğini ve sorunların kolektif bir çalışma ile giderilebileceğini söyledi. HDP'nin aynı zamanda işçi ve emekçilerin partisi olduğunu ve demokrasinin kilidi olduğunu belirten Irmak, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Hakkari'ye bile havaalanı yaptık' sözlerini hatırlatarak, "Bu sözlerle bile Hakkari'yi dışlayan bir tutum içerisindeler. Bundan dolayı Hakkari'den AKP'ye bir oy bile çıkmayacak" diye konuştu.

AĞRI

HDP Ağrı Milletvekili Adayı Berdan Öztürk ise seçim çalışmaları kapsamında Eski Van Caddesi üzerinde bulunan kıraathaneleri ziyaret etti. Ziyaretlerde yurttaşların ilgi gösterdiği Öztürk, 7 Haziranda yapılacak olan genel seçimin önemine değinerek, Kürt halkının eline bir fırsat geçtiğini ve bu fırsatı çok iyi kullanmaları gerektiğinin altını çizdi.

HDP Milletvekili Adayı Dirayet Dilan Taşdemir de Kürt Dil Bayramı nedeniyle Ağrı Belediyesi bünyesinde açılan Ehmedê Xani Eğitim Evi (Maper) öğretmenleri ve öğrencilerini ziyaret ettikten sonra manav esnafı ile bir araya geldi.

'BARIŞ DUVARINA TUĞLA KOYUN'

TUŞBA

Van'da ise HDP Tuşba İlçe Örgütü seçim çalışmaları kapsamında Mıxkener (Gülyazı) Çobanoğlu, Avirek (Alabayı), Qozuncu (Kozluca), Puxanes (Aşit), Yeniköy ve Kozağa (Yalnızağaç) düzenlenen mahalle toplantılarında halkla bir araya geldi. Toplantılara HDP Van Milletvekili Adayı Adem Özcaner, DBP ve HDP Tuşba ilçe yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Toplantılarda konuşan Özcaner, şunları ifade etti: "Eğer bugün özgürce HDP çatısı altında siyaset yapabiliyorsak, bu Kürdistan'ın her karış toprağında can veren kahramanların sayesindedir. Halkının özgürlüğü için canını feda eden Kürt gençlerinin mücadelelerine sahip çıkmak her şerefli Kürdün yegane görevidir. HDP bu onurlu mücadeleyi parlamentoda temsil edecek ve halkların yıllardır özlemini çektiği barışı bu ülkeye getirecek. Barış duvarında tuğlasını görmek isteyen herkes 7 Haziran'da HDP'ye oy vermelidir."

URFA

HDP'nin Urfa'da düzenlediği mitinginde, "Kenan Evren'in 10 barajına sığınanların saraylarını yıkmaya geliyoruz", "Bize engel olarak baraj değil, Pasifik'i getirseniz boştur", "Baraj dediğin nedir ki loooo He De Pe", "Hatalı sollama ölüm getirir, hatalı oylama zulüm getirir" yazılı pankartlar açıldı. Gençler dört bir koldan "Geliyor Apocular geliyor ve "Biji Serok Apo" sloganıyla yürürken, kadınlar ulusal kıyafetlerini giydi.

Topçu Meydanı çok kısa bir sürede dolup taşarken, alana sığmayan Urfalılar, Topçu Meydanı'nın yanında bulunan halkın Azadî Meydanı dediği Rabia Meydanı'na akın etti.  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER