Baydemir: Bu seçim Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimidir

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekili adayları Osman Baydemir ve Yasin Batan, merkez Eyyübiye İlçesine bağlı Payamlı ve Yardımcı köylerini ziyaret ederek destek istediler

Baydemir: Bu seçim Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimidir
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa milletvekili adayları Osman Baydemir ve Yasin Batan, merkez Eyyübiye İlçesine bağlı Payamlı ve Yardımcı köylerini ziyaret ederek destek istediler. Adaylara Eyyübiye ilçe eş başkanları Leyla Coşkun ve Hasan Dürbin eşlik etti. Arap nüfusun yoğun olduğu Yardımcı köyünde halka hitap eden Baydemir, bu seçimin Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğunu belirterek, asimlasyon tehlikesine dikkat çekti. Baydemir; "Sizlerden ricam, asla Kürtleşmeyin, Türkleşmeyin. Dilinizi kültürünüzü çocuklarınıza aktarın. Çünkü Urfa sizinle güzeldir. Urfa Arap kültürü ile daha zengindir, daha şendir" dedi.
 
İlk olarak Payamlı Köyü’ne giden HDP’li adaylar burada kadınlar ve çocukların yoğun ilgisi ile karşılaştılar. Adaylar buradan nüfusunun büyük kısmı Arap vatandaşlardan oluşan Yardımcı Köyü’ne geçti. 

Yardımcı’dan toplanan köylülere hitaben ilk konuşmayı, HDP Eyyübiye İlçe Eş Başkanı Hasan Dürbin yaptı. Dürbin, “Her ne kadar dilimiz ayrı olsa da kaderimiz birdir. Amele olmak Kürt ve Arap halkının kaderi olmuş adeta. Biz Halkların Demokratik Partisi olarak bu kölelikten kurtulma çabası sürdürüyoruz. Bu konuda sizin de desteklerinizi istiyoruz” dedi.


YILLARDIR BİZİ KANDIRDILAR


HDP’nin Arap Milletvekili Adayı Yasin Batan yıllardan beri AKP'lilerin kendilerini kandırdıklarını belirterek, “Yıllardan beri AK Partililer bizi öyle kandırdılar ki, 400 proje deyip aldattılar. 763 proje deyip bir daha aldattılar. Bizi bir daha aldatmasınlar. Kanalizasyon kokusundan geçilmiyor. Sayın Celalettin Güvenç’e sesleniyorum, yol yapacağım parke yapacağım diye kandırma. Bunlar her seçim insanların oyunu alıp gidiyorlar. Bu, bu sefer olmayacak” dedi.


Ardından konuşan Osman Baydemir, Yardımcı köyü sakinlerini Arapça selamlayarak konuşmasına başladı. "70 yıldır bu coğrafyanın insanı, sahip olduğu bütün değerlere rağmen maalesef hak etmiş olduğunu alamadı" diyen Baydemir,  "Türkiye’nin batı yakasına fabrika yol ama Fırat’tan bu yanına jandarma karakol. Bu şehrin en nadide en güzel beldelerinden bir tanesi Yardımcı’dır ama maalesef alt yapı, üst yapı elektriğinden kanalizasyonuna kadar içme suyuna kadar hizmetten mahrum bırakıldı. Böyle gelmiş ama böyle gitmez diyorsa Yardımcı halkı mühür sizin elinizdedir. Değiştirme gücü sizin elinizdedir. Çünkü 7 Haziran’da halkın mahkemesi kuruluyor. Demokrasilerde halkın mahkemesi sandıktır. Sandıkta kanalizasyonun olmayışını, suyunuzun, yolunuzun olmayışının hesabını sorma hakkı ve yetkisi sizin elinizdedir” şeklinde konuştu. 


7 HAZİRAN SON FIRSATTIR


2019 yılına başka bir seçim olmadığını ve 7 Haziran 2015 tarihinin bir fırsat olduğunu kaydeden Baydemir, “2015’ten 2019’a kadar yani 5 yıla kadar başka bir seçim yok. Eğer gerçekten Urfa hizmet görsün istiyorsak, mutlaka Urfa’dan güçlü bir muhalefetin, avukatlığınızı yapan bir ekibin, bir evladınızın parlamentoya gitmesini sağlamanız lazım. Dersiniz ki evladımızı parlamentoya göndermeliyiz ki Yardımcı’nın sahipsiz olmadığını Urfalı görsün, Urfa’nın sahipsiz olmadığını Ankara görsün. Bundan dolayıdır ki 7 Haziran günü sandık başına gittiğinizde sizden ricam mührünüzü HDP’ye öyle vurun ki sizi Ankara da duysun”  dedi. 


BU SEÇİM CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİDİR

 
Bu seçim cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğunu kaydeden Baydemir, “Bu seçim ile inşallah Türkiye’de nihai barışa giden yolun kapılarını açmış olacağız. Bir daha şiddetin yaşamımıza giremeyeceği yeni bir dönemin kapısını hep birlikte açacağız. Tek bir askerin, tek bir polisin, tek bir gerillanın, köy korucusunun yani sizlerin tek bir evladının yaşamını yitirmediği onurlu bir barışın inşası için Yardımcı halkının yardımına desteğine ihtiyacımız var. Sizden istediğimiz her bir oy insan hayatının korunmasına vermiş olduğunuz destek olacak. Sizden istediğimiz her bir oy Kürdün Arabın Türkmenin ilelebet kardeşliğini garanti altına alacak, birlikte eşitçe özgürce yaşamı garanti altına alacak bir destek bir omuz verme olacak” dedi.

ASLA TÜRKLEŞMEYİN, KÜRTLEŞMEYİN


Bu coğrafyanın ne kadar Kürdün coğrafyası ise o kadar da Arap kardeşlerimin coğrafyası olduğu belirten Baydemir, “Sizlerden ricam, asla Kürtleşmeyin, Türkleşmeyin. Dilinizi kültürünüzü çocuklarınıza aktarın. Çünkü Urfa sizinle güzeldir. Urfa Arap kültürü ile daha zengindir, daha şendir. Eğer bu renklerden bir tanesi solarsa Urfa’nın rengi solmuş olacaktır. Urfa’nın gönlünü kazanan, Türkiye’nin gönlünü kazanır. Ve biz Urfa’dan bütün Ortadoğu coğrafyasına bir model oluşturabiliriz” dedi. /
 Firatnews
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 22:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER