Demirtaş: 'Öcalan'dan 60 gündür haber alamıyoruz'

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sürecinin başından itibaren Abdullah Öcalan’la iletişimlerinin kesildiğini açıkladı.

Demirtaş: 'Öcalan'dan 60 gündür haber alamıyoruz'
İmralı’ya devlet heyetlerinin de ziyaret yapmadığını düşündüklerini belirten Demirtaş, “Dışarıda olup biteni izleyebiliyor mu onu da bilmiyoruz. Televizyon imkanı var mı onu da bilmiyoruz. Hiçbir iletişimimiz olmadığı için fikrimiz de yok” dedi.


Cumhuriyet’ten Erdem Gül’e konuşan Demirtaş, Diyarbakır’da evine yapılan baskın sonrası hükümetten kendisini arayan olmadığını belirtti. AKP’nin her türlü güveni yıktığını belirten Demirtaş, çözüm sürecinin yeniden başlaması için AKP’nin atması gereken adımlar olduğunu söyledi. Demirtaş, neredeyse her mitinglerine dönük provokasyon girişimleri olduğunu belirterek “Hükümet isterse bunu bıçak gibi kesebilir” dedi.


NE AVUKATI NE AĞABEYİ GİDEBİLİYOR


Öcalan’la iletişim kesik: (Öcalan’ın seçim sürecini nasıl izlediği sorusuna) Kestirmek çok zor. İki ayı aşkın bir süredir hiçbir ziyaret yapılmıyor. Dışarıda olup biteni izleyebiliyor mu onu da bilmiyoruz. Ne avukatı ne ağabeyi gidiyor. Televizyon imkanı var mı onu da bilmiyoruz. Hiçbir iletişimimiz olmadığı için fikrimiz de yok.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 22:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER