İstanbul'da Cuma Namazı'ndan çıkan HDP'lilere silahlı saldırı

İstanbul Sultangazi’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın etkinliğine katılım için cuma vaazında çağrı yapan Selçuklu Camisi imamı ile görüşmeye giden HDP’li oldukları iddia edilen 2 kişi silahlı saldırıya uğradı.

İstanbul'da Cuma Namazı'ndan çıkan HDP'lilere silahlı saldırı

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) saldırılar artarak devam ediyor.

Etkin Haber Ajansı’nın (ETHA) haberine göre yarın Sultangazi’ye gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın etkinliğine katılım için cuma vaazında çağrı yapan Selçuklu Camisi imamı ile görüşmeye giden HDP üyeleri saldırıya uğradı.

Cemaat arasından çıkan iki kişinin HDP üyelerine silahla ateş açtığı, ardından İzmir plakalı Fiat Doblo marka araca binerek olay yerinden kaçtıkları belirtildi.

Antalya’da da saldırı

Antalya’nın Gazipaşa ilçe merkezinde de stant açan HDP’liler, yaklaşık 50 kişiden oluşan bir grubun saldırısına uğradı. Standı dağıtan grup HDP’lileri darp etti.

Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) haberine göre, üç kişinin yaralandığı saldırıda, HDP Antalya milletvekili adayı Aysel İbili ile HDP Alanya Eş Başkanı İsmail İşli’nin de darp edildiği belirtildi.

Saldırgan grubun, HDP standının kurulduğu bölgenin etrafında toplanması sırasında, civarda hiçbir polisin olmadığı ve hiçbir güvenlik önlemi alınmadığı belirtildi.

Grubun saldırısı üzerine ilçeden ayrılmak üzere araçlarla hareket eden HDP’liler, durdukları trafik ışıklarında ikinci kez saldırıya maruz kaldı. Olay yerine gelen polisin de bölgeden ayrılmaya çalışan HDP’lilere biber gazıyla saldırdığı, biber gazından etkilenen HDP milletvekili adayı İbili’nin baygınlık geçirdiği belirtildi.

Yüksekdağ: 43 saldırı yapıldı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 8 Mayıs’ta yaptığı açıklamada 43 seçim bürolarının saldırıya uğradığını belirterek, ‘Bu saldırıları düzenleyenler bize seçim kampanyasını baskıyla, silahla, şiddetle, tehditle var etmeye çalışanlar, gelip bize demokrasiden bahsediyorlar. Bu utanmazlıktan başka bir şey değildir’ demişti.

HDP Hukuk Komisyonu da seçim döneminde parti binaları, seçim büroları ve çalışanlarına yönelik Türkiye genelinde yaklaşık 56 merkezde saldırılar düzenlediğini duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER