Yüksekdağ: Bu halkın sabrını taşırmayın!

Rojava'nın Kobanê Kantonu'na yönelik IŞİD çetecilerince yapılan saldırılara karşı sınıra yürüyen kitleye hitaben konuşan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Rojava halkının bütün dünya halklarının özgürlüğü için direndiğini söyledi.

Yüksekdağ: Bu halkın sabrını taşırmayın!
Rojava'nın Kobanê Kantonu'na yönelik IŞİD çetecilerince yapılan saldırılara karşı sınıra yürüyen kitleye hitaben konuşan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Rojava halkının bütün dünya halklarının özgürlüğü için direndiğini söyledi. Türk hükümetine sert uyarıda bulunan Yüksekdağ, “Rojava'dan elinizi çekin. Bu halkın sabrını taşırmayın" dedi.


BDP ve HDP'li seçilmişlerin Rojava'nın Kobanê kantonuna yönelik IŞİD çetecileri tarafından başlatılan saldırılara tepki göstermek amacıyla Urfa'nın Birecik İlçesi'nin Ziyaret köyüne düzenlenen yürüyüş sonrası destek çadırı açıldı.

Yürüyüş sonrası kitleye hitap eden HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Rojava halkının, dünyadaki bütün ezilenlerin hayalini kurduğu eşitliğin, adaletin, kardeşliğin ve farklılıkların bir arada yaşamasını sistemini, siyasetini kurduğunu söyledi.

Yüksekdağ, "Rojava, Ortadoğu'nun savaş ve sömürü karanlığı içerisinde halklarımızın, demokratik ve barışçıl geleceğini özgür yaşama olan özleminin bir örneği oldu. Kürt halkı, Türk hükümetinin beslediği saldırganlara karşı direniyor. Bir taraftan da uluslararası güçlerin bölgede gerçekleştirmeye çalıştığı kuşatmaya karşı mücadele ediyor" dedi. 

AKP Hükümeti'ne seslenen Yüksekdağ, bugün sınırların ortadan kaldırılması ve sınırları aşan bir dayanışmanın ortaya konulmasının acil bir ihtiyaç ve görev haline geldiğini kaydederek, Rojava ve Kobanê'de kuşatmaya karşı direnenlerin bütün Ortadoğu halkları için direndiğini vurguladı. 

'ROJAVA’DAN ELİNİZİ ÇEKİN, BU HALKIN SABRINI TAŞIRMAYIN’

IŞİD çetelerinin halen sınır bölgesinden rahatça geçtiğine işaret eden Yüksekdağ, birçok sınır noktasında çete mensubuna ait yaralıların Türkiye'nin devlet güvencesi altında hastanelerde tedavi gördüğünü ve barındırıldığını ifade etti. Çete mensuplarının bütün lojistik ihtiyaçlarının karşılandığını söyleyen Yüksekdağ, sınırın sıfır noktasının çetelerin geçiş kapısı haline getirdiğini kaydetti.

"Kobani'de insanlık dışı bir vahşet uygulanırken Türkiye Cumhuriyeti bu vahşete onay vermeye, desteklemeye devam ediyor" diyen Yüksekdağ, "Hükümet sözcülerine tam da bu noktada şu soruyu sormak istiyorum. Hani IŞİD terör örgütüydü? Hani IŞİD'e terör yapılanması diyordunuz? Konsoloslukta onca çalışanınızı, yurttaşınızı rehin alan ve halen rehin tutan bir terör örgütüne, bir barbarlık örgütüne yardım ve yataklık etmeye utanmıyor musunuz? Bu durumu nasıl açıklayacaksınız? Bu hükümet bu siyasi iktidar, kendi geleceği ve özgürlüğü için mücadele yürüten halkları, terörist ilan edeceğine, onlara saldıracağına terörle arasına mesafe koymalıdır. Buradan hükümete sesleniyoruz. Rojava'dan elinizi çekin. Çünkü biz sınırın sıfır noktasındayız. Bu halkın sabrını taşırmayın" diye konuştu.

'ROJAVA’YI KAYBETMEK DÜRT PARÇA KÜRDİSTAN’I KAYBETMEK DEMEKTİR’

PKK lideri Abdullah Öcalan kardeşi Mehmet Öcalan ise, herkesi Rojava devrimine destek vermeye çağırarak "Rojava'yı kaybetmemiz dört parça Kürdistan'ı kaybetmemiz demektir. Herkesin üstüne düşen Rojava'ya destek vermektir. Rojava'nın başkaldırısı ve direnişini selamlıyorum" dedi.  

'KÜRDİSTAN BİZİM İÇİN TEK PARÇADIR’

HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane de, Kürdistan'ın dört parçası arasına egemenler tarafından çekilen sınırların Kürtlerin yüreği ve beyninde ortadan kalktığını ve Kürdistan'ın artık Kürt halkı için tek parça olduğunu ifade etti. 

Kobanê Kantonu'na yönelik saldırılar son buluncaya kadar devam edecek olan çadır eyleminin ilk gününde HDP'li milletvekilleri ve il başkanları nöbet tutacak. HDP ve BDP'li il ve ilçe örgütleri vardıyalı olarak nöbet eylemini devir alacak. 

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER