Yüksekdağ: HDP'ye saldırıların talimatını bizzat Erdoğan vermiştir

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin Erdoğan'ın söylediği gibi demokrasi anlamına gelmediğini belirtti,

Yüksekdağ: HDP'ye saldırıların talimatını bizzat Erdoğan vermiştir
HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin Erdoğan'ın söylediği gibi demokrasi anlamına gelmediğini belirtti, "Onların demokrasisi faşizmden bozma demokrasi. Böyle bir demokrasi istemiyoruz. Gerçek demokratik alternatif HDP'dir" dedi. HDP'ye yönelik saldırıların talimatını bizzat Erdoğan tarafından mitinglerde verildiğini söyleyen Yüksekdağ, Yalova halkına Demirtaş'ı destekleme çağrısında bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, seçim çalışmaları kapsamında Yalova'da bulunan kitle örgütü, meslek örgütü, yöre dernekleri ve siyasi partilerin temsilcileri ile bir araya geldi.

AKP'nin 12 yıllık iktidarı boyunca, emekçilerin, Kürtlerin ve Alevilerin hiçbir demokratik talebini karşılamadığına dikkat çeken Yüksekdağ, "AKP iktidarı boyunca binlerce kadın öldürüldü. Artık bu rakam, günde 5 kadına çıkmış durumda. Bu cinayetler, hükümetin erkek egemen politikasının sonuçlarıdır" dedi. 12 yıl içerisinde 13 bin işçinin iş cinayetlerine kurban gittiğini hatırlatan Yüksekdağ, "AKP hükümetinin, sermaye yanlısı politikaları da işçilerin yaşamına mal oldu" diye konuştu, Soma işçi katliamına dikkat çekti.

Seçim süreci için "Antidemokratik bir süreçtir" diyen Yüksekdağ, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin Erdoğan'ın söylediği gibi demokrasi anlamına gelmediğini belirtti. Yüksekdağ, "12 Eylül anayasası da sandıktan çıkmıştı. Onların demokrasisi faşizmden bozma demokrasi. Böyle bir demokrasi istemiyoruz. Gerçek demokratik alternatif HDP'dir. Bizler de halkın gerçek alternatifini yaratma için yola çıktık" diye konuştu.

"Sokaklarda olduğu gibi sandıklarda da iktidarla dişediş mücadelemiz sürecek" diyen Yüksekdağ, Yolava halkından Demirtaş'ı desteklemelerini istedi, "Son bir haftamız kaldı. Emek seferliği ruhuyla çalışalım" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "Seçimler, bu toprakların doğusu ile batısındaki halkların kucaklaşmasının tarihsel bir olanağını sunuyor. Bir eşikteyiz. HDP ve adayımıza saldıranlar da bu kavşakta olduğumuzu görüyorlar ve kaygıları artıyor. Partime dönük saldırıların talimatı, bizzat Erdoğan tarafından mitinglerde verilmiştir. Onların korkularını büyütmeye devam edeceğiz" dedi.

Yüksekdağ, konuşmasının ardından temsilcilerden gelen soruları yanıtladı. Yüksekdağ ve HDP heyeti, Yalova'dan Bursa'nın Karacabey ilçesine giderek, direnişteki SÜTAŞ işçilerini ziyaret edecek. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 08:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER