Yüksekdağ: Hükümet ve TSK Ağrı'da provokasyon gerçekleştirdi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ağrı’da yaşananlar için “Hükümet TSK ile el birliği ve iş birliği içerisinde Ağrı’da bir provokasyon geliştirmiş gerçekleştirmiştir” dedi.

Yüksekdağ: Hükümet ve TSK Ağrı'da provokasyon gerçekleştirdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin genel merkez binasında Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) heyeti ile bir araya geldi.

Daha sonra gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yüksekdağ şunları söyledi:

“Basına, kamuoyuna yansıyan haliyle çok açık ve net bir provokasyonun dışa vurumudur. Siyasi iktidar, hükümet TSK ile el birliği ve iş birliği içerisinde Ağrı’da bir provokasyon geliştirmiştir. Gerçekleştirmiştir. Ancak bu provokasyon elinde patlamıştır.

“Çünkü Ağrı’da aynı zamanda bir askeri harekat olduğu gibi ölümler olduğu gibi çok ciddi bir siyasi gerçek de vardı. Bu siyasi gerçek AKP hükümeti tarafından çözüm ve barış sürecinin sabote edilmeye çalışıldığı gerçeğiydi.

“AKP hükümeti dağı, taşı, köyü, toprağı ağaç dikme festivalini kana bulamıştır. Gerçek budur. Bu gerçeğin üstü HDP’ye saldırılarak örtülemez.

“HDP’nin barajı aşması tehlikesini gören siyasi iktidar yine en iyi bildiği enstrümanlara yönelmiştir. Yine en iyi bildiği yollara, yöntemlere yönelmiştir. Askeri yöntemleri devreye koymuştur. Zor ve baskı yöntemlerini devreye koymuştur.

“Yalan ve provokasyon mekanizmalarını devreye koymuştur. Şu an yazılan senaryo ve oynanan sinemayı, filmi bütün Türkiye toplumu aslında çok iyi biliyor. İlk defa görmüyoruz.”

Ne olmuştu?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde 11 Nisan’da yapılmak istenen ağaç dikimi öncesi Ağrı’nın Diyadin ilçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde Türk Silahlı Kuvevetleri’nin (TSK) bölgede operasyon başlatması üzerine PKK’liler ve askerler arasında çatışma çıktı.

Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada çatışmada 5 PKK’linin yaşamını yitirdiği, 1 PKK’linin ise yakalandığı öne sürüldü. Ayrıca 4 askerin de yaralandığı belirtildi.

HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Sabri Tayfun imc tv’ye yaptığı açıklamada ise çatışmada bir PKK’linin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Çatışma sonrası bölgeye gitmek isteyenlerin üzerine askerlerin ateş açması sonucu HDP Diyadin İlçe eski Eş Başkanı Cezmi Budak yaşamını yitirdi, MEYA-DER temsilcisi Cenap İlboğa ise yaralandı.

KCK çatışmaya ilişkin yaptığı açıklamada “Ateşle oynamaya devam ederlerse kendi sonlarını getirirler” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER