Yüksekova Kaymakamı Tikdağ: 'Demokrasi ile ilgili problemler var'

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Kaymakamı Yasin Tikdağ ilçedeki görevinin sona ermesi münasebetiyle onuruna verilen yemekte vatandaşlarla vedalaştı.

Yüksekova Kaymakamı Tikdağ: 'Demokrasi ile ilgili problemler var'

 2014 Kaymakamlar kararnamesiyle Kayseri’nin Hacılar kaymakamlığına atanan Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ ilçedeki kurum amirleri ve vatandaşlarla verilen yemekte bir araya geldi.

Öğretmen evinde verilen yemekte konuşan Kaymakam Tikdağ, yaklaşık iki yıl Yüksekova Kaymakamlığı görevini yürüttüğünü anımsatarak, tercih yapmadan isteyerek Yüksekova’ya geldiğini vurguladı.

Hizmet etmenin bir şeref olduğunu belirten Tikdağ, kendisinin de bu toprakların bir çocuğu olduğunu kaydetti.

Erzurumlu olduğunu anımsatan Kaymakam Tikdağ, “ Ne kadar ki kendini Kürt hisseden herkes kadar Kürt, kendini Türk hisseden herkes kadar da Türk’üm. Bu konuda en ufak bir tereddüt ya da en ufak bir ikilem yaşamıyorum” dedi.

Yüksekova’ya gelmeden önce de aynı fikri benimsediğini aktaran Kaymakam Tikdağ, bugün de ciddi tecrübeler yaşamasına rağmen yine aynı fikri benimsediğini belirtti.

Kürtlerle ilgili bir sorun olmadığını savunan Tikdağ, devletin kurulduğu günden itibaren demokrasiyle ilgili bir problemi olduğunu belirtti.

Tikdağ her vatandaşın bu sorundan etkilendiğini vurgulayarak, “ Aşama aşama demokrasi ve devlet konularında gelişme gösterildi. Yine söylüyorum Kürtlerle ilgili özel bir problem olduğunu düşünmüyorum. Bu topraklarda bir demokrasi ve hukuk devleti sorunu var. Bunu çözmenin yolu da sistemin kendi içerisinde herkesin taleplerini oluşturacağı bir mekanizma oluşturmaktır. Bugün her zamankinden çok daha fazla bu imkan söz konusudur." dedi.

Bu topraklarda fikrini söylememekten kaynaklı bir problemin olduğunu da savunan Kaymakam Tikdağ, “Yüksekova susmuş. Yüksekova derin bir sessizlik yaşıyor. Bu derin sessizlikten çıkmadığı sürece kendi taleplerini dile getirmediğiz sürece herhangi bir şekilde sizin problemleriniz çözülmüyor. Devlet olarak her şeyin farkında olduğumuzu bilmenizi arzu ediyoruz. Biz hukuk devletiyiz. Hukuk kuralları içerisinde kalarak meselelere bakmak zorundayız. Bu sorunu da sükunetle hukuk kuralları içerisinde çözüme kavuşturacağımızı ümid ederiz.” Şeklinde konuştu.

Yemeğin ardından Kaymakam Tikdağ, kurum amirleri ve vatandaşlarla vedalaştı.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER