Yüksekova'da hayatını kaybeden 17 kişinin cenazesi daha defnedildi

Hakkari'nin Yükskeova ilçesinde çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden 17 kişinin cenazesi daha, Erzurum'da defnedildi.

Yüksekova'da hayatını kaybeden 17 kişinin cenazesi daha defnedildi
 Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki çatışmalarda yaşamını yitiren ve teşhis işlemleri için Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda bekletilen 17 cenazenin tamamı kimsesizler mezarlığına defnedildi. Daha önce de 35 cenazenin 15 günü doldurduğu gerekçesiyle kimsesizler mezarlığına Erzurum'da, kalan 17 cenaze de Erzurum Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından toprağa verildi. Cenazelerin ne zaman defnedildiği öğrenilemezken, nereye defnedildiği hakkında da bilgi alınamadı. 

Yetkililere ulaşılamıyor 

Konuya ilişkin Dicle Haber Ajansı'na konuşan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Erzurum Başsavcılığı'na ulaşmaya çalıştıklarını ancak telefonlarına cevap verilmediğini söyledi. Cenazelerin defnedildiği bilgisini morg görevlilerinden aldıklarını belirten Irmak, "Daha önce de Adalet Bakanlığı ile görüştük. Gever'deki yasak halen devam ediyor, aileler mevcut koşullar nedeniyle çıkamıyor. En azından 15 gün süre esnetilebilir dedik. İlgileneceklerini söylediler ama engel olamadık" dedi. 

Cenazelerin nereye defnedildiği konusunda bir bilgi alamadığını da sözlerine ekleyen Irmak, cenazelerin numaralandırılarak defnedildiğini ve DNA örneklerinin uyuşması halinde cenazelerin ailelere teslim edilebileceğini söyledi. 

52 cenaze kimsesizler mezarlığında 

Yüksekova'dan Erzurum ATK'ye bugüne kadar 77 cenaze getirildi. Cenazelerden 25'i aileleri tarafından teşhis edilerek, teslim alınırken, 35 cenaze ise 15 günü doldurduğu gerekçesiyle kimsesizler mezarlığına defnedilmişti. Son olarak defin işlemi yapılan 17 cenazeyle birlikte toplam Erzurum'da toplam 52 cenaze kimsesizler mezarlığına defnedildi. 
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER