Yüksekova'da kimyasal gaz iddiası

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Yüksekova'da 7 gündür yoğun bombardıman altında olan mahallelere yönelik bu sabah saatlerinde kimyasal ya da zehirli gaz atıldığı ve 40'a yakın kişinin katledildiği yönünde kendilerine bilgi ulaştığını kaydetti.

Yüksekova'da kimyasal gaz iddiası

Bir haftadır bombardıman altında olan Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki kimyasal gaz kullanıldığı iddia edildi. Yüksekova'da bulunan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, telefonla kendilerine ulaşan bir kişinin kimyasal ya da zehirli gaz kullanıldığı yönünde kendilerine bilgi ulaştırdığını, bunun üzerine kendilerinin de bilgiyi teyit etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Edinilen bilgilere göre, saldırının sürdüğü mahallelerden telefonla kente bulunan HDP'li heyete ulaşan bir kişi, sabah 10.00 ile 11.00 arasında devlet güçlerinin Cumhuriyet, Eski Kışla, Dize ve Orman mahallelerine kimyasal veya zehirli gaz olduğu belirtilen bir madde attığını ve 40'a yakın kişinin atılan bu madde sonrası hayatını kaybettiğini aktardı.

Yaşamını yitirenlerin cenazelerinin ise özel harekat timleri tarafından bir evde toplandığını kaydeden görgü tanığı, özel harekat timlerinin yüzlerinde yine gaz maskeleri ile sırt çantalarının olduğu paylaştı. / Diha

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2016, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER