Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı

Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı
 Hakkari Valiliği'ndenin internet sitesinde yer alan açıklama şu şekilde:
 
"İlimiz Yüksekova İlçesinde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Yüksekova İlçe merkezinin tamamında 20 Kasım 2015 günü saat 20.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup, İlçe merkezine giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır."
 
Hakkari Valiliği'nin sokağa çıkma yasağını sadece internet sitesinden duyurması ve yasak öncesi hiçbir duyuruda bulunmaması dikkat çekti. İlçede daha önce ilan edilen sokağa çıkma yasakları, birkaç saat öncesinden cami hoparlörlerinden yapılan anonslarla duyurulmuştu.
 
Sokağa çıkma yasağını ilçedeki mobil internet sistemlerinin kesilmesi nedeniyle yasaktan saatler sonra öğrenen bazı yurttaşlar duruma tepki gösterdi. Sokağa çıkma yasağı bazı mahallelerde gürültü eylemleri ile protesto edilirken ilçede gece yarısından itibaren aralıklarla silah sesleri duyulmaya başladı.
Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 00:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER