Yüksekova'da suya kapılan 2 çocuk hayatını kaybetti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde su birikintisine giren 2 çocuk hayatını kaybetti.

Yüksekova'da suya kapılan 2 çocuk hayatını kaybetti
Yüksekova ilçesinde su birikintisine giren 2 çocuk hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, amca çocukları olduğu belirtilen Oğuz (12) ve Doğan Güzel (13), Orman Mahallesi'nin yukarısında bulunan arazide kar ve yağmur suyuyla oluşan su birikintisine yüzmek için girdi.


Bir süre sonra Oğuz ve Doğan'ı göremeyen arkadaşlarının mahalle sakinlerine haber vermesine üzerine olay yerine çağrılan Yüksekova Belediyesi itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı.

112 Acil Servis ekipleri ile vatandaşların da destek verdiği çalışmalar sonucu iki çocuk, sudan çıkarıldı. Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılan çocuklar, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hastaneye akın eden yakınları, ölüm haberinin ardından sinir krizi geçirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Orman Mahallesi muhtarı Necmettin Akdoğan, "1 yıldır bu suyun tahliye edilmesi için yetkilileriyle görüştüm. Daha önce çevre yolu yapılırken, hafriyat kamyonları buradan toprak taşıdığı için bu çukur oluştu. Kar sularıyla da bu gölet büyüdü. Suyun tahliye edilmesi için uğraştım fakat bir çalışma başlatılmadı" dedi. / Yüksekova Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2019, 02:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER