Yüksekova'da TOKİ konutları için kura çekimi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesin'de yaptırılan 3 bin 63 konuttan 986'sının daha hak sahiplerine teslimi için kura çekimine yapıldı.

Yüksekova'da TOKİ konutları için kura çekimi
Evleri yıkılan veya kullanılamayacak durumda olanlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Esenyurt Mahallesi'nde modern standartlarda yaptırılan 3 bin 63 konuttaki çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.

Önceki kura çekiminden kalan 1. bölgedeki 69 ile 2. ve 3. bölgedeki 899 konut için Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda noter huzurunda kura çekildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ateşleri ölçülen vatandaşlar, sosyal mesafe ve maske kuralına uyularak içeri alındı.

Salonda yoğunluk oluşmaması için dışarıda ses sistemi kurularak vatandaşların kura çekimlerini takip etmeleri sağlandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazmi Yakar, programda yaptığı konuşmada,Hasar tespit çalışmalarının ardından evlerin ağır hasar gördüğü belirlenen vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla TOKİ tarafından ilçede 5 bölgede 3 bin 63 konut ihalesinin 2016'da yapıldığını vurgulayan Yakar, şöyle konuştu:

"Bu konutlardan 1. bölgedeki 1. ve 2. etapta biten 1256 konuttu. 1187'sini hak sahiplerine teslim ettik.1. bölgede kalan 69 konutun yanı sıra 2. bölgeden 598 ve 3. bölgeden 301 konut için başvuru yapıp ev almak isteyen vatandaşlarımız için yeni talepler alındı. Bugün Yüksekova noterince çekilecek kura sonuçlarına göre hak sahipliğini kazanan vatandaşlar için noterden bize gelecek liste doğrultusunda anahtar teslimi yapılacaktır."

Önceki kura çekimlerinde 1. bölgede yer alan bin 256 konuttan bin 187'si hak sahiplerine teslim edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2020, 21:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER