Giresun'u sel aldı: 3 ölü, 11 kayıp

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'daki selde 1'i jandarma eri 3 kişinin 'cansız bedeni'ne ulaşıldığını söyledi. Soylu, 11 kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı. Menfezin çökmesi sonucu dereye uçan askeri araçtaki 5 jandarma eri ve 1 iş makinesi operatörü de kayıplar arasında. Bir düğün salonunda mahsur kalan 20 kişiyi kurtarma çalışmaları da sürüyor. Meteoroloji; Trabzon, Giresun, Artvin ve Rize'de bugün için sağanak yağış uyarısı yaptı.

Giresun'u sel aldı: 3 ölü, 11 kayıp
Giresun, Samsun, Rize ve Trabzon’dan sel meydana geldi. Sağanak nedeniyle Ordu sınırındaki Abdal Deresi ve Dereli ilçesindeki dere taştı. Taşkında Giresun-Dereli-Sivas yolu ulaşıma kapandı. Çok sayıda ev ve işyerini sel suları bastı, araçlar yollarda sürüklendi, istinat duvarları çöktü.

Giresun’un Dereli ilçesinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Maalesef Giresun’da 3 kişinin cansız bedenine ulaştık. Bunlardan bir tanesi  jandarma evladımız” dedi.

‘TARUMAR OLMUŞ’

Şu anda 11 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Soylu, “(Dereli ilçesinde) Burada kullanılabilir durumda tek bir dükkan yok, hepsi tamamen tarumar olmuş” ifadelerini kullandı.

Yoğun yağış sonrasında Dereli ilçe merkezinde suyun 2 metrenin üzerine kadar çıktığını belirten Soylu, suyun tüm merkezi etkisi altına alabilecek şekilde yükseldiğini anlattı. Soylu, burada ilk önce 5 kişinin mahsur kaldığının söylendiğini anımsatarak, “Çünkü Dereli’ye şu anda ulaşmak da mümkün değil, Dereli yolu da kapalı. Tali yollardan gelen birtakım kurtarma araçları vasıtasıyla bir, iki kurtarma aracı, ekskavatör buradaki vatandaşlarımızı kurtardılar. Şu anda yine Dereli’de bir düğün salonunda 20 vatandaşımız ki biraz önce güvenli bir yere alındıkları da söylendi ama onlarla ilgili de kurtarma çalışmaları devam etmektedir” açıklamasını yaptı.
.
JANDARMA ARACI GÖMÜLÜ KALDI

Kapalı olan yolların bulunduğuna işaret eden Soylu, şu bilgileri paylaştı:

“Tirebolu-Doğankent yolumuz şu anda kapalı. Maalesef Tirebolu-Doğankent yolunun üzerinde Doğankent’e giderken bir jandarma aracımız, içerisinde 5 jandarmamızın bulunduğu araç 12. kilometresinde bir menfezde suların içerisine gömülü olarak kaldı. Şu anda Jandarma Bölge Komutanımız orada, arama kurtarma timlerimiz orada, aracı görüyorlar ama ulaşamıyorlar ve yine orada bir iş makinesi, bir ekskavatörde bir operatör de yine maalesef kayıp. Yani Tirebolu-Doğankent yolunda şu anda 5 metrelik bir menfezin çökmesi ile menfezin üzerinden araçların geçmesi esnasında 5 jandarmamız, bir de operatörümüzün kayıp olduğunu söyleyebilirim. Buradaki arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 40-45 metrelik, bir taraftan 10-15 metrelik mesafe olmasına rağmen, suyun yüksekliği sebebiyle ulaşılamıyor."

RİZE’DE 2 YARALI

Rize’de de şiddetli yağış nedeniyle sel sularına kapılan ve heyelan altında kalan 2 kişi yaralandı.

Kentte devam eden yağış, İyidere, Derepazarı, Güneysu, Çayeli ve merkez ilçelerinin yanı sıra merkeze bağlı Salarha ve Muradiye beldelerinde hasara neden oldu.

SAĞANAK UYARISI

Trabzon, Giresun, Artvin ve Rize çevreleri ile ilçelerinde, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan değerlendirmeye göre, Rize ve Artvin’in sahil kesimi ile Giresun’un doğusunda çok kuvvetli, Trabzon’un doğu ve batı ilçelerinde yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı öngörülüyor.

Meydana gelebilecek sel, heyelan, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi. / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2020, 21:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER