Yüksekovalı avukatların hukuk mücadelesi

Müebbet hapis cezasına çarptırılan Yüksekovalı 4 kişi, avukatların hukuk mücadelesiyle sonuç verdi. Yargıtay'ın kararı bozmasıyla 4 kişi tahliye edildi.

Yüksekovalı avukatların hukuk mücadelesi
ŞEMDİNLİ HABER / İSTANBUL

Hakkari’nin Yüksekova İlçesine bağlı Ünlüce Köyünde Kayhan ve Yaşar aileleri arasında yaklaşık 5 yıl önce çıkan kavga sonunda Kayhan ailesinden bir kişi hayatını kaybetmiş ardından İstanbul’da bulunan aynı aile fertleri de bir birine girince bu kez Yaşar ailesinden de bir hayatını kaybetmişti. Jandarma Ünlüce (Kiyat) Köyündeki olay ile ilgili Yaşar ailesinden iki kişiyi, İstanbul’daki olay nedeniyle ise Kayhan ailesinden 4 kişiyi gözaltına almıştı. Ancak iki aile arasında barış yapılınca Kayhan ve Yaşar aileleri bir birlerinden şikâyetçi olmadı. Bunun üzerine ceza evinde bulunan Yaşar ailesi fertleri tahliye edildi. Ancak İstanbul’da tutuklanan Kayhan ailesi mensupları tahliye edilmedi ve müebbet hapis cezasına çaptırıldı.

Bunun üzerine harekete geçen Yüksekovalı Avukatlar, Onur Zeydan ve Uğur Zeydan ile birlikte Zeydan Avukatlık bürosuna bağlı iki avukat, davayı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay, İstanbul Bakırköy 13.Ağır Ceza Mahkemesince müebbet hapis cezasına mahkûm edilen 4 kişinin dosyasının bozulmasına karar verip yeniden yargılanmaları için geri gönderdi.

Avukatlar, önce müvekkillerinin Kürtçe savunma yapmalarını, ardından da tahliyelerini sağlayacak sağlam delilleri mahkemeye sununca, beklenen kararı almayı başardılar.

Önceki gün İstanbul Adliyesinde görülen dava sonuncunda mahkeme 4 kişinin tutuklu kaldığı süre olan 5 yılı da dikkate alarak tahliyesine karar verildi. Tahliye edilen 4 Yüksekovalı genç önceki akşam kaldıkları Silivri Ceza Evinden gece geç vakitlerinde serbest kaldılar.

Karara sevinen Kayhan ailesi mensupları, Adaletin yerini bulduğunu belirterek; “Yaşanan olaylar sonrasında barış yaptık. Buna rağmen bizim gençler 5 yıl içerde kaldılar. Hatta müebbet yediler. Hiç çıkmayabilirlerdi. Ancak Avukatlarımız çok çalıştı. Mahkemenin verdiği karara mahkum olmadılar. Yapılan barış nedeni ile bölgesel durumuda göz önünde bulundurarak gençlerin serbest kalmaları için uğraştılar ve başardılar. Bu neden ile Avukatlara çok teşekkür ediyoruz” şeklinde açıklama yaptılar

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2013, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER