Atakan binler tarafından toprağa verildi

Hatay'da dün gece ODTÜ'ye destek eylemi sırasında polis tarafından gaz bombası ile öldürülen 22 yaşındaki Ahmet Atakan binlerce kişi tarafından "Atakan yoldaş ölümsüzdür" sloganı ile toprağa verildi.

Atakan binler tarafından toprağa verildi

Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından alınarak Hatay’a getirilen Ahmet Atakan’ın cenazesi, binlerce kişi tarafından Akdeniz Hastanesi’nden Pınarbaşı Mahallesi bağlı Çekmece Beldesindeki evinin önüne getirildi.

Burada yapılan törene, Gezi Parkı protestolarında polis tarafından öldürülen Ali İsmail Korkmaz ile Abdullah Cömert'in yakınları, CHP Hatay milletvekilleri yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Kitle sık sık, "Ahmet yoldaş ölümsüzdür" ve "Katil devlet hesap verecek" sloganı attı. Atakan'ın tabutunun başında ağıt yakan annesi Emsal Atakan, Oğlum halkı için direndi. Bu yolda canını verdi. Biz başından sonuna kadar oğlumuzun yanındaydık. Anne , 'Biz delikanlıyız , direneceğiz bu düzene karşı çıkacağız' diyordu. 'Ahmet'imin acısını bana yaşatanlara Allah evlat acısı yaşatsın, yüreğim kanıyor. Ben bir anneyim, bütün annelerin yüreği yandı. Suriyeli anneler, Ethem'in annesi, Ali İsmail'in annesi, Abdullah'ın annesi, zalimlerin zulmünü yaşadı. Bütün annelerin ve öldürülen evlatlarının suçu barış istemekti" dedi.

Atakan'ın cenazesi Çekmece Beldesi Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazı sonrası gözyaşları ve "Atakan yoldaş ölümsüzdür" sloganıyla toprağa verildi.  / anf

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2013, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER