Yüzlerce aydın destek imzalarını HDP'ye teslim etti

"Başka bir hayatı hayal etme gücünü yitirmeden… 'Uyanmak Vakti'dir" şiarıyla HDP'yi destekleyeceğini açıklayan yüzlerce yazar, şair, sanatçı ve akademisyen destek imzalarını HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'a iletti.

Yüzlerce aydın destek imzalarını HDP'ye teslim etti
 "Başka bir hayatı hayal etme gücünü yitirmeden… 'Uyanmak Vakti'dir" şiarıyla HDP'yi destekleyeceğini açıklayan yüzlerce yazar, şair, sanatçı ve akademisyen destek imzalarını HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'a iletti. Yüksekdağ, "Taleplerini sonuna kadar savunacağız, gerçekle buluşturacak bir parti çalışması yürüteceğiz" dedi.

İstanbul'da "Başka bir hayatı hayal etme gücünü yitirmeden… 'Uyanmak Vakti'dir" başlıklı bir açıklama yaparak genel seçimlerde HDP'ye oy vereceklerini duyuran 853 yazar, şair, gazeteci, akademisyen ve sanatçıyı temsilen bir grup aydın HDP Genel Merkezi'nde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile bir araya geldi.

NEDEN HDP?

Kürtçe ve Türkçe olarak açıklama yapan aydınlar, destek gerekçelerine değinerek, HDP'nin eşitliği, barışı, özgürlüğü ve demokrasiyi savunduğuna dikkat çekti. 

Açıklamada, şöyle devam edildi:

"Kürt halkının kendi kaderini demokratik yöntemlerle tayin etmesi gerektiğine inandığımız için; istinasız bütün kültür ve inançlar üzerindeki, Aleviler ve Anadolu'nun kadim halklarının önündeki her türlü yasal ve şoven baskının son bulması için; eğitimin çağdaş, laik ve anadilde yapılması için; LGBTİ'li bireyler ve kadınlar üzerindeki cinsiyetçi yaklaşımın son bulması için 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye destek vermeye ve gönüllü bir biçimde çalışmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz."

YÜKSEKDAĞ: TALEPLERİNİ SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ

Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise şunları kaydetti: "Bugün bize 853 aydın, yazar, sanatçı, akademisyen ve entelektüelin destek imzalarını getiren, emanet eden arkadaşlarımızı bir kere daha selamlıyoruz. Onların bugün parti merkezimizde ağırlamak bizim için büyük bir onurdur. Onların güvenlerine ve desteklerine layık olacağız. Ortaya koydukları bu talepleri sonuna kadar savunacağız, gerçekle buluşturacak bir parti çalışması yürüteceğiz."

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2015, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER