69'ncu Cannes Film Festivali, Woody Allen ile açıldı

Oscar ödüllerinden sonra en prestijli festival olarak görülen Cannes Film Festivali’nin açılışı görkemli bir davetle yapıldı. 69’ncu kez kapılarını açan festival, usta yönetmen Woody Allen’in yarışma dışı “Cafe Society” isimli filmiyle açılışı yaptı.

69'ncu Cannes Film Festivali, Woody Allen ile açıldı

69’ncu Uluslararası Cannes Film Festivali, dün akşam yapılan görkemli bir törenle kapılarını açtı.

Dünya sinemasından birçok yıldızın katıldığı festivalin açılışı, usta yönetmen Woody Allen’in yarışma dışı “Cafe Society” isimli filmiyle yapıldı.

Usta yönetmenin festivali açması büyük ilgiyle karşılanırken; filmin hikayesi, oyunculukları ve görüntüleri sinema severler ve eleştirmenlerden şimdiden tam not aldı.

1930’lu yıllara ait bir hikayeyi kendine has tarzıyla beyaz perdeye taşıyan Allen, Cafe Society’de dijital teknolojiyi kullanarak bir ilke de imza atıyor.

Yönetmenler, filmler

Festivalde, 10 gün boyunca filmi gösterilecek birçok yönetmen büyük ödül için yarışıyor.

Bu isimler arasında; Pedro Almodovar, Ken Loach, Xavier Dolan, Dardenne Kardeşler, Jim Jaramusch da var.

Öte yandan ünlü yönetmenlerin yarışa katılmayacak ama özel seanslarda gösterilecek olan filmlerinin de festivalde dikkat çekmesi bekleniyor. Bunların arasında Steven Spielberg’in ruhlarla ilgili “The Big Friendly Giant” adlı yeni filmi yer alıyor.

Jüride kimler var?

22 Mayıs’ta Altın Palmiye’yi kimin yukarı kaldıracağına ise başkanlığını Avustralyalı yönetmen George Miller’in (“Mad Max”) yapacağı jüri karar verecek.

Jüride Donald Sutherland, Mads Mikkelsen, Kirsten Dunst gibi sanatçıların yanı sıra Fransız şarkıcı Vanessa Paradis ve yönetmenler Laszlo Nemes ve Arnaud Desplechin de yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER