Dengbêj Nights başlıyor

Chalak Events platformu "Dengbêj Nights" etkinliği düzenliyor. Nesrîn Şêrwan anılacak.

Dengbêj Nights başlıyor
İstanbul’daki üniversiteli Kürt öğrenciler tarafından kurulan Chalak Events platformu 22-23 Aralık tarihleri arasında iki ayrı “Dengbêj Nights” etkinliği düzenleyecek. Platformun düzenleyeceği bu üçüncü gece etkinliği Kürt sanatçı Nesrîn Şêrwan anısına yapılacak. Geceye Botan’ın ünlü dengbêjleri eşlik edecek.


İstanbul’da 5 üniversiteli Kürt öğrenci tarafından 2017 yılında kurulan Chalak Events’ın “Dengbêj Nights” etkinliklerinin üçüncüsü 22-23 Aralık’ta. Platform, bu etkinlikte dün ile bugün arasında bir köprü kurmayı amaçlıyor. Nesrîn Şêrwan’ın anısına düzenlenecek geceye katılacak dengbêjler sanatçının stran ve şarkılarını okuyacak.

Geceye katılacak dört dengbêj şöyle: Cemalê Mihê, Dengbêj Kurdê, Henîfa Şirnexî ve Avdilayê Goyî. Botan’ın dengbêj formları olan “payizok, heyranok” ve “lawik”lerini söyleyecek olan dengbêjler, bununla beraber tarihte meydana gelmiş olayları da kendi makamlarınca dillendirerek günümüz gençlerine aktaracak.

Gecede aynı zamanda Nesrîn Şêrwan’ın daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğrafları ile beraber platform tarafından hazırlanan kısa bir sunum da yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2018, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER