Halep'te şiddetli çatışmalar

Suriye’de muhalif gruplar, Halep’ten rejim ordusunu çıkarmak için saldırı başlattı. Aralarında El Nusra Cephesi ve Ahraru Şam’ın da bulunduğu gruplar, şehrin şeriat kurallarına göre yönetilmesini sağlamayı hedefliyor.

Halep'te şiddetli çatışmalar

Suriye’de Cihadçı kesimler, Halep kentinden Esad rejimine bağlı kuvvetleri çıkarmak için 4 bin 500 savaşçı ile operasyona başladıklarını duyurdu.

Ensar El-Şeria’nın açıkladığı hedefler arasında, Halep’in ele geçirilmesinden sonra kentin şeriat kurallarına göre yönetilmesinin sağlanması da var.

Saldırılarda muhaliflerin Halep kentinde stratejik öneme sahip çok sayıda askeri kontrol noktasını ele geçirdiği belirtildi.

İngiltere merkezli, muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi Müdürü Rami Abdul Rahman, saldırıların Cemiyet El-Zehra mahallesinde yoğunlaştığını, grupların ordunun elindeki bu bölgeye havan bombaları attığını belirtti.

Çatışmalarda en az dokuz kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı belirtiliyor. Kent ikiye bölünmüş durumda olduğu belirtilirken Suriye Ordusu’na bağlı uçakların da çatışmalara katıldığı ifade edildi.

Halep 2012’deki yoğun çatışmaların ardından ikiye bölünmüştü. Kentin batı bölümü Suriye yönetimi, Doğu bölümüyse Cihadçı grupların kontrolünde.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2015, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER