Dargeçit JİTEM davasında nakil talebi reddedildi

Dargeçit'te 7 sivil ve 1 askerin katledilmesine ilişkin açılan ve "güvenlik" gerekçesiyle Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen "Dargeçit JİTEM" dosyasının tekrar nakil talebi Yargıtay tarafından ret edildi.

Dargeçit JİTEM davasında nakil talebi reddedildi

Mardin’in Dargeçit ilçesinde 7 sivil ve 1 askerin katledilmesine ilişkin açılan ve "güvenlik" gerekçesiyle Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen "Dargeçit JİTEM" dosyasının tekrar nakil talebi Yargıtay tarafından ret edildi. Dava duruşması 1 Ekim'de Adıyaman 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

Dargeçit’te, 1995 yılında 3'ü çocuk 7 sivil ile 1 askerin katledilmesine ilişkin 19 yıl sonra Midyat Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianameyi kabul eden Midyat Ağır Ceza Mahkemesi, dosya için "güvenlik" gerekçesiyle nakil talebinde bulunmuştu. Yapılan başvuruyu inceleyen Adalet Bakanlığı, "Dargeçit JİTEM" davasını Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakledilmesine karar vermişti. 

Adıyaman 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin de dava dosyasının tekrar nakil talebi, Yargıtay 5'nci Ceza Dairesi tarafından ret edildi. 

"PKK'ye yardım ettikleri" iddiasıyla asker ve korucularca gözaltına alınan Süleyman Seyhan (57), Nedim Akyön (16), Mehmet Emin Aslan (19), Seyhan Doğan (14), Davut Altınkaynak (13), Abdurrahman Olcay (20) ve Abdurrahman Coşkun'un (21) öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, dönemin Mardin Jandarma Komando Tabur Komutanı Hurşit Güneş, dönemin Dargeçit İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Tire, dönemin Merkez Jandarma Karakol Komutanı Mahmut Yılmaz ve Yardımcısı Haydar Topçam ile yine İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Uzm. Çvş. Kerim Şahin sanık olarak yargılanıyor.

"Dargeçit JİTEM" davası 1 Ekim'de Adıyaman 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.  / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2015, 12:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER