Şemdinli kanaat önderleri Erdoğan'dan sınır kapısı talep etti!

Şemdinlili kanaat önderi Mela Abdullah, “Herkes konuşarak taleplerini dile getirdi. Barış ve iyileşmeden bahsettiler” dedi. Mele Hüseyin Benavoki ise, "Şemzinan ile Kürdistan arasında bir sınır kapısı açılmasını istedik. Halkımız fakir dedik. Onlarda üzerinde duracaklarını söyledi” diye konuştu

Şemdinli kanaat önderleri Erdoğan'dan sınır kapısı talep etti!
 Şemdinlili kanaat önderi Mela Abdullah, “Herkes konuşarak taleplerini dile getirdi. Barış ve iyileşmeden bahsettiler” dedi.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Kürt illerindeki bazı kanaat önderleriyle bir araya geldi.

 

Kürt illerindeki bazı kanaat önderi, aşiret lideri ve alimler dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

 

Rûdaw’a konuşan Mela Abdullah, “Bizi davet ettiler. Neden çağırdıklarını bilmiyorduk. Dün buraya geldiğimizde Cumhurbaşkanının misafiri olduğumuzu söylediler. Bir çok alim, kanaat önderi, medrese hocaları, şeyhler ve aşiret liderleri gelmişti” ifadelerini kullandı.

 

Mela Abdullah, görüşmeye katılanların taleplerini dile getirdiğini söyledi.

 

Toplantıda barış ve iyileşmeden bahsedildiğini belirten Mela Abdullah, konuşulmayan hiçbir şey kalmadığını kaydetti.

 

Milletin mağdur olmamasının dile getirildiğini ifade eden Mela Abdullah, sözlerine şunları ekledi:

 

“Medreselerin durumu ve eksiklikleri konuşuldu. Talebelerin eğitilmesi için gerekli masraflar hakkında konuşuldu. Medreselerden mezun olanlara diploma verilmesi mevzusu konuşuldu. Diplomanın üniversite diploması olarak kabul edilmesi teklifi yapıldı. İnşallah olacak. Barış ta olacak inşallah. Yüce Allah iyi etsin. Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı kendilerine  sunulan talepleri yazdılar. İnşallah güzel bir şekilde yerine getirilir.

 

 

Özellikle medreseler ve eğitim için millet adına inşallah çok rahat olur. Çok güzel şeyler söylendi. Barış olmazsa hayat, din ve huzur olmaz. Ama barış olursa din de millet de fakir de fayda görür. Allah dünyaya barışı hakim kılsın inşallah. Söylediğimiz şeyler hoşlarına gitti. ‘Bu istişareler güzel. Bilmediğimiz şeyleri söylediniz. Bunlardan yararlanacağız’ dedi. Erdoğan çıktıktan sonra İçişleri Bakanı konuştu. Katılımcılar iyi şeyler söyledi. Onlar da memnun oldu.”

 

Mele Hüseyin Benavoki ise, “Barış ve memleket sorunları konuşuldu. Memnun olduk. Sordukları sorulara bilgimiz ölçüsünde cevap verdik. Şemzinan ile Kürdistan arasında bir sınır kapısı açılmasını istedik. Halkımız fakir dedik. Onlarda üzerinde duracaklarını söyledi” diye konuştu. / Rudaw


Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2019, 16:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ceyhan er
Ceyhan er - 5 yıl Önce

Bu sınır kapısı 12 sene önce açılmıştı diye sözü alınmıştı yanılmıyorsam 1 yılda açılacak olan sınır kapısı 12 seneden beridir açılmadıysa artık biraz zor

Tehmin Kaplan
Tehmin Kaplan - 5 yıl Önce

Evet

MEDENİ ÇİFTÇİ
MEDENİ ÇİFTÇİ - 5 yıl Önce

Sınır kapısı na berujiyu çok güzel dir

SIRADAKİ HABER