1.5 yıldır verilmeyen randevu AK Parti’yi de şaşırttı

Sağlık meslek örgütleri, sağlıkta şiddetin önlenmesi için yasal düzenleme yapılması amacıyla Meclis’te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etti. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, cezaların arttırılması talebine Dostoyevski’nin Suç Ceza romanına atıfla yanıt verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 1.5 yıldır hekimlere randevu vermemesini şaşkınlıkla karşılayan Bostancı, bu konuyla ilgileneceğini söyledi.

1.5 yıldır verilmeyen randevu AK Parti’yi de şaşırttı
Türk Tabipler Birliği (TTB) öncülüğünde sağlık alanında faaliyet yürüten çok sayıda meslek örgütü, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için kanun teklifi hazırlanması talebiyle siyasi partileri ziyaret etti.

AK PARTİ’DEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DOSTOYEVSKİ İLE YANIT

Sağlık çalışanları ilk olarak 24 Ocak tarihinde AK Parti’yi ziyaret etti. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ile yapılan görüşmede sağlıkta şiddetin önlenmesi için sağlık çalışanlarına dönük fiziksel şiddet ya da hakaret suçlarında hapis cezasının verilmesini talep etti. Sağlık alanındaki şiddete dair yeni bir düzenleme talebine karşı AK Partili Bostancı Dostoyevski’nin Suç ve Ceza adlı romanını hatırlattı, cezaları arttırmanın caydırıcı etkisinin olmayacağını savundu. Bostancı’nın bu görüşü üzerine meslek örgütü temsilcileri sağlık çalışanlarına yönelik bir şiddet olayında caydırıcı ceza verilmediği için günde ortalama elli çalışanın darp edilebildiğini söyledi. Bostancı talep üzerine bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.

‘AAA NASIL SAĞLIK BAKANI SİZİNLE GÖRÜŞMEZ’

Sağlık çalışanlarının AK Partili Bostancı’ya ilettikleri bir diğer konu ise yaklaşık 1.5 yıldır görevde olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bugüne kadar yapılmış çok sayıda başvuruya karşın randevu taleplerine yanıt vermemesi oldu. Bakan Koca’yla görüşemediklerini ve sorunlarını anlatamadıklarını ifade eden meslek örgütü temsilcilerinin sözleri üzerine AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı şaşırarak, “Aaa nasıl Sağlık Bakanı sizinle görüşmez” dedi. Bostancı hekimlerin Sağlık Bakanı’yla görüşmelerine ilişkin de adım atacaklarını söyledi.

KILIÇDAROĞLU AK PARTİ İLE TEMASA GEÇİLMESİ TALİMATI VERDİ

Türk Tabipler Birliği, Türk Dişhekimleri Birliği, Türk Hemşireler Derneği, Dev Sağlık İş, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği, Türk Eczacılar Birliği, Türk Psikologlar Derneği, Ankara Veteriner Hekimleri Odası’nın aralarında bulunduğu çok sayıda kurum temsilcisi 27 Ocak tarihinde ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Meslek örgütü temsilcileri bu görüşmede de Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için yasal düzenleme yapılmasını, caydırıcı cezaların yer aldığı bir kanun değişikliği yapılmasını talep etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, sağlık çalışanlarının talepleri doğrultusunda bir düzenleme yapılabilmesi için CHP Grup Başkan Vekillerinin AK Partili yetkililerle temasa geçirilmesi talimatı vereceğini söyledi. Bunun üzerine sağlık meslek örgütü temsilcileri, AK Parti grubuna bu talebi ilettiklerini, ancak olumlu yanıt alamadıklarını kaydetti. CHP’liler ise grup olarak verecekleri bir teklifin direkt reddedilebileceğini, ancak bir uzlaşma arayışı ile adım atılabileceğini ifade ettiler.

‘BEYAZ MİTİNG’E DAVET

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 15 Mart’taki Büyük Beyaz Miting’e davet edildiği görüşmede ayrıca, kamuda ücret eşitsizliği, şehir hastaneleri ve performans sistemi de konuşuldu. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2020, 22:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER