ABD'yle yaptırım sonrası ilk görüşmeden uzlaşı çıkmadı

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararı almasının ardından iki ülke arasında ilk doğrudan temas gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Singapur'da biraraya geldi; bakanlar uzlaşma sinyali vermedi, "Çözüm için birlikte çalışmaya devam edeceğiz" demekle yetindi.

ABD'yle yaptırım sonrası ilk görüşmeden uzlaşı çıkmadı
  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasındaki ikili görüşme TSİ 07.30’da Singapur’da başladı. Reuters ‘İki bakan sorunların çözümü konusunda mutabık kaldı’ açıklaması yaptı.

Sputnik’te yer alan habere göre, , Bakan Çavuşoğlu ve ABD’li mevkidaşı Pompeo’nun görüşmesi TSİ 07.30’da başlayıp 08.15’te sona erdi. Son olarak Singapur’da yapacakları yüz yüze görüşmeden önce ABD tarafının talebi üzerine 1 Ağustos’ta telefonda görüşen Çavuşoğlu ve Pompeo, 18, 26 ve 28 Temmuz’da yaptıkları telefon konuşmalarıyla son 15 günde 4 kez istişarelerde bulunmuştu.

‘MUTABIK KALINDI’

Reuters’ın aktardığına göre bakanlar, sorunların çözümü konusunda mutabık kaldı.

NE OLMUŞTU?

ABD, Papaz Andrew Brunson davası nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yaptırım uygulama kararı aldığını açıkladı. ABD’den yapılan açıklamaya göre  yaptırımlar kapsamında, iki bakanın ABD’deki mal varlıkları ve mal varlıklarından elde edebilecekleri faiz gelirleri donduruldu ve ABD vatandaşlarının bakanlarla herhangi bir iş ve işlem yapması yasaklandı. ABD’nin bu kararıyla, Washington-Ankara hattındaki gerilim daha da büyümüştü.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2018, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER