Akşener'den 'Gül' iddiasına tepki

Akşener, Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığına aday olursa kendisinin adaylığını çekeceği iddiasını yalanladı. İYİ Parti lideri, "Yani ne çatı, ne baca, ne de pencere kardeşim ben adayım" dedi

Akşener'den 'Gül' iddiasına tepki
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Giresun’da, partisince Atatürk Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. Türkiye’de en önemli sorunun genç işsizliği olduğunu söyleyen Akşener şöyle devam etti:

“4 yıllık üniversite mezunu olup iş bulamayan gençlerden bahsediyoruz. Sorular çalındı çocuklar işsiz. Sorular çalındı anladık. FETÖ’cüler çaldı ama kimler girdi? Ben Meclis başkan vekilliği unvanımla haksızlığa uğramış bir gencin sorununu çözemedim. Ya FETÖ imamlarına, ya da AK Parti’nin imamlarına takıldık. İmamdan bol bir şey yok. Bu kadar gencin işsiz olduğu bir Türkiye’de ilan ediyorum: Ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Tek adam rejimini kuramayacaksınız.”

‘DEVLETİ MİLLET SOKAKTAN TOPLADI’

Hükümete “O kadar kul hakkı aldınız ki yapamayacaksınız. Elinizde tek şey var o da OHAL üzerinden insanları korkutmak” diye seslenen Akşener, şöyle devam etti:

“Ama korkmuyorlar, işte buradalar. Ne yapacaksınız şimdi? Kanun Hükmünde Kararname üstüne kararname çıkartıyorsunuz. Ayıptır be ayıptır. 15 Temmuz’da millet indi sokağa 249 şehidimiz var.  Millet görevini yaptı ama bunlar görevini yaptı mı? Devleti millet sokaktan topladı.”

‘NE ÇATI NE BACA NE PENCERE KARDEŞİM”

Akşener, 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Abdullah Gül’ün aday olması durumunda kendisinin aday olma kararını gözden geçireceği iddiaların da yanıt verdi. Seçimde aday olacağını vurgulayan Akşener, şöyle konuştu:
“İYİ Parti ile oturup, İYİ Part ile kalkıyorlar. Yazarın biri bugün yazmış; Sayın Abdullah Gül ile haşır- neşirmişiz, kendisi aday olacakmış, ben de adaylığımı çekecekmişim. Benim sözüm söz. Çatı adaylar falan vardı. Yani ne çatı, ne baca, ne de pencere kardeşim ben adayım. Halep oradaysa Arşın da burada. Hep birlikte göreceğiz. Niye korkuyorsunuz.” 

‘BAŞBAKAN’IN BİRİ UÇTU, BİR TANE DAHA GELDİ’

Kalabalığın ‘Başkan Meral’ diye slogan atması üzerine Akşener, şöyle dedi: “Siz şimdi böyle bağırıyorsunuz, ondan sonra komaya giriyor ürküyorlar. O zaman da yola çıkmıştık ‘Başbakan Meral’ diye bağırmıştınız, 2 tane başbakan değişti kardeşim. Yani öyle bir gücünüz var ki, başbakanın biri uçtu, bir tane daha geldi o da uçtu gitti. Biz milletimizle beraberiz. Türkiye yorgun, Türk milleti yorgun. Devlet ve kamu yönetimi çözülüyor. Adalet 4 kolluda şu anda. Adalet ve hukuk askıda. Böyle bir ortamda bu siyasi tıkanıklılığın açılması için İYİ Parti kuruldu. İYİ Partiyi millet kurdu ve millet yönetiyor. Onun için de iyi, adalet, bilim, ahlak, hırsızlığa karşı olmak demektir.”  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER