Alican Önlü: Maçoğlu'yla ittifak görüşmesi yapmıyoruz

HDP Milletvekili Alican Önlü, Dersim’de Mehmet Fatih Maçoğlu ile ittifak görüşmeleri yaptıkları iddiasının doğru olmadığını söyledi. Önlü, görüşmeler devam ederken anlaşma sağlanamadığı için Sosyalist Meclisler Federasyonu'nun (SMF) adayını açıkladığını belirtti.

Alican Önlü: Maçoğlu'yla ittifak görüşmesi yapmıyoruz
HDP milletvekili Alican Önlü, Dersim Belediye Başkan adaylığı konusunda Mehmet Fatih Maçoğlu ile ittifak görüşmeleri yapıldığı doğru olmadığını söyledi. Maçoğlu’nun üyesi olduğu Sosyalist Meclisler Federasyonu ile görüştüklerini fakat anlaşma sağlanamayınca adaylarını açıkladığını söyleyen Önlü, “Bizim için en temel konu kişi, makam ya da konum değil, kayyuma karşı mücadele, kayyumun yarattığı tahribatları ortadan kaldırmaktır” dedi.

Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, 11 Kasım’da yaptığı açıklamada, Dersim Belediye Başkanlığı için Sosyalist Meclisler Federasyonu’na (SMF) aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı. ​Maçoğlu, “Bağlı olduğum kurum olan Sosyalist Meclisler Federasyonu şu an çeşitli partiler ile ittifak görüşmelerini sürdürüyor. Benim dışımda da aday adayları var. Ancak, şunu kesinlikle belirtmek istiyorum; kim aday gösterilirse bütün gücümle seçimleri kazanmak için çalışacağım” demişti.

HDP’Lİ ÖNLÜ: GÖRÜŞMELER DEVAM EDERKEN SMF ADAYINI AÇIKLADI

Artı Gerçek’ten Derya Oktan’ın haberine göre, HDP Dersim Milletvekili ve Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, belediye başkan adaylığı konusunda kentteki siyasi partiler, STK’ler, dergi çevreleri dahil pek çok kesimle görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

SMF’nin de bu görüşmelere dahil olduğunu, ancak görüşmeler devam ederken anlaşma sağlanamadığı için geçen hafta adaylarını açıkladığını belirten Önlü, diğer çevrelerle görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Bu tür görüşmelerin bir kişiyle değil siyasal hareketle yapıldığının altını çizen Önlü, “Ortak mücadele platformu olan bir partiyi bir kişiyle ilişkilendirmek kasıtlı bir durumdur” dedi. Önlü, HDP’nin kendisinin bir güç birliği olduğunu ve seçimlerde bunu genişletmeye çalıştığını sözlerine ekledi.

Önlü, “Bizim için en temel konu kişi, makam ya da konum değil, kayyuma karşı mücadele, kayyumun yarattığı tahribatları ortadan kaldırmaktır” dedi, Mehmet Fatih Maçoğlu’nu kayyımlar konusunda söz söylememekle eleştirdi.

‘EN BÜYÜK ORTAKLAŞMA KAYYIMA KARŞI OLMAKTIR’

Dersim için en büyük ortaklaşmanın kayyıma karşı olacağının söyleyen Önlü, yine bu kent için en büyük projenin de kayyımın yarattığı tahribatları ortadan kaldırmak olacağını ifade etti. Önlü, kayyımın Dersim’i “Türkleştirme, Sünnileştirme hedefleri” olduğunu, Dersim’in inancına, diline, tarihine, kültürüne sahip çıkması gerektiğini belirtti.

HDP’nin Maçoğlu ile görüştüğü yönündeki haberler konusunda ise Önlü, “Yanlı, kasıtlı bir haber. HDP zorda kalmış gibi gösterilmek isteniyor” dedi. Önlü, Dersim’de yapılan ön seçim konusundaki aday tespit komisyonunun çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

HDP, 30 Aralık’ta bazı il ve ilçelerde sandıklar kurarak ön seçim yapmıştı. Dersim de bu kentler arasında bulunuyor. Ancak henüz Dersim belediye başkan adayı açıklanmadı.

MAÇOĞLU: BİLGİM YOK

Gazete Patika’ya konuşan Fatih Mehmet Maçoğlu da iddiayı yalanlarken, HDP ile ittifak görüşmelerinin SMF tarafından yürütülüp sonlandırıldığını, kendisinin iddiayla ilgili bilgisinin olmadığını ifade etti.

SMF, 7 Ocak’ta belediye başkan yazılı açıklama ile adaylarını duyurmuştu. SMF’nin adayları şöyle: Mazgirt Belediye Başkan Adayı Derya Öz, Pülümür Belediye Başkan Adayı Birgül Çiçek Ateş, Merkez Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, Hozat Belediye Başkan Adayı Yılmaz Cesur, Ovacık Belediye Başkan Adayı Hayati Güngören.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2019, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER